6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Organik tarım gelişecek

Fatsa Organik Fındık Üreticileri Birliği, AB hibe projeleri kapsamında aldıkları DOKAP-TR Organik Tarım Geliştirme Projesi'nin açılışını gerçekleştirdi. 

Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer ve Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ile çok sayıda davetli katıldığı açılışta bir konuşma yapan Fatsa Organik Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Resul Özel, 2006 yılından itibaren Kabakdağı köyünde 46 üretici üye ile organik tarıma başladıklarını belirterek, "Şu anda üreticilerimiz 3 yıl geçiş sürecinde olduklarından henüz ürünlerimiz tam organik değildir. 

Bu yıl sonu itibariyle üye üreticilerimizin yarısından fazlasının ürünü 3 yıl geçiş sürecini tamamlayacağından sertifikasyon firmasının gerekli kontrollerini yapıp onay verdiği takdirde üretmiş oldukları ürünler için organik ürün sertifikası alacaklardır. 

Fatsa Organik Fındık Üreticileri Birliği olarak bölgemizde eko turizmin de alt yapısını oluşturacak organik tarımı geliştirmek amacıyla organik fındık ile birlikte yöremizde yetişen diğer ürünlerden siyah kokulu üzüm, Trabzon hurması, elma, armut, ıhlamur ve papatya çiçeği vs. organik olarak üretilmesi ve yaygınlaştırılması için DOKAP AB Hibe Projesi kapsamında 85 bin euro değerinde organik tarımı geliştirme projesi hazırladık ve almaya hak kazandık. Sözleşmesi yapılmış olan ve 10 ay süreli olan bu projenin 2 Nisan 208 Çarşamba günü eğitim uygulamasına başlanacak" dedi. Kaymakam Mustafa Selma Yurdaer ise yaptığı konuşmada, birliğe üye olan üreticilere teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 12:21:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?