3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Organları ile umut oldu

ORGAN BAĞIŞ HAFTASI'NDA ORGANLARI İLE UMUT OLDU

Ordu'da beyninde tümör tespit edilen ve tedavi gördüğü Ordu Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Selime Akçay, Organ Bağış Haftası'nda organ bekleyen hastalara umut oldu.

Yaklaşık 1 ay önce kulak çınlaması şikayetiyle doktora başvuran Selime Akçay'ın beyninde tümör tespit edildi. Uygulanan tedaviye rağmen beyin ölümü gerçekleşen Akçay'ın organlarının bağışlanması için hastane yetkilileri yakınları ile görüştü. Selime Akçay'ın kardeşi Sefer Aktepe ve kızları Arzu ve Zehra Akçay organ bağışına olumlu cevap verince Ankara'dan uçakla yola çıkan nakil ekibi önce Samsun'a, oradan da Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı helikopterle Ordu'ya geldi. Ordu Devlet Hastanesi'nde sabaha

karşı yapılan operasyon sonrasında kalp, karaciğer ve kornealar Ankara'ya, böbrekler ise Samsun'dan gelen özel bir ekiple Samsun'a götürüldü.

Organ nakli talebinin hastaneden geldiğini söyleyen Sefer Aktepe, "Ablamın kızları ile birlikte organ nakli talebini değerlendirdik ve kabul ettik. Tek amacımız ablamın organlarıyla başka insanlara hayat vermek. Hayatını kaybeden insanların yakınlarının da bu şekilde organ bağışı yapmalarını dileriz" dedi.

Selime Akçay'ın lösemi hastası olan eşi Olgun Akçay'ı 2004 yılında kaybettiği öğrenildi.

ORGAN BAĞIŞ HAFTASI'NDA ORGANLARI İLE UMUT OLDU
ORGAN BAĞIŞ HAFTASI'NDA ORGANLARI İLE UMUT OLDU
ORGAN BAĞIŞ HAFTASI'NDA ORGANLARI İLE UMUT OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 10:09:04
Güncelleme :3 Kasım 2010 Çarşamba 20:28:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?