6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Organlarıyla 4 kişiye hayat verdi

Ordu'da çevresinde sevgi dolu kişiliğiyle tanınan ancak geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen Ayşen Çebi, organlarıyla 4 kişiye hayat verdi.

Ordu'da geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ayşen Çebi (40), beyin kanaması geçirdiğinin tespit edilmesi üzerine Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi Ana Bilim Dalı Bölümü'ne sevk edildi. Burada yoğun bakıma alınan Ayşen Çebi'nin beyin ölümünün gerçekleştiği belirlendi. Hayatı boyunca insanları kırmamak için mücadele eden ve sevecenliğiyle tanınan Ayşen Çebi'nin, sağlığında organ bağışı konusundaki duyarlılığını göz önüne alan ailesi organlarını bağışladı.

Organ bağışının yapılmasının ardından vakit kaybedilmeden gerekli işlemler başlatıldı. Organ nakli için sırada olan hastalar belirlendi ve uçakla Ankara Başkent Üniversitesi'nden özel bir ekip geldi. OMÜ'de geçekleştirilen ameliyatla Ayşen Çebi'nin karaciğeri, böbrekleri ve korneası alındı. Ekip, alınan karaciğeri uçakla Başkent Üniversitesi'ne götürdü. 1 böbrek Kayseri'ye gönderilirken, 1 böbrek ve korneası da OMÜ'de tespit edilecek hastaya nakledilmek üzere kaldı.

Ayşen Çebi'nin kardeşlerinden Murat Çebi, ablasının sevgi dolu bir insan olduğunu, kimsenin kalbini kırmadığını ve iyilik yapmaya çalıştığını söyledi. Organlarının bağışlanmasının kardeşinin hayat tarzına uygun olduğunu dile getiren Murat Çebi, "Kardeşim çok farklı bir insandı. Hayatı hep sevgiyle geçti. Ölümünde de başka insanlara hayat vermesini istedik" dedi.

Diğer kardeşi Ali Çebi ise, organ bağışının önemini belirterek, bağış yapılmasını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 12:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?