6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

ORGİAD teşvik sistemini savundu

Ordu Genç İş Adamları Derneği Başkanı (ORGİAD) Ayhan Kaymaz, son 5 yıldır ekonomik teşvik kapsamında bulunan Ordu'nun, yıl sonu itibariyle bu kapsamdan çıkarılacağını hatırlatarak, "Teşvik sisteminin tekrar uzatılması için iktidar partisi ve muhalefet partisi vekillerimizin bu işin üzerinde gayret sarf etmelerini bekliyoruz.

Ordu teşvik kapsamından çıkarsa ciddi sosyal yaralar açılır" dedi.
Kaymaz, yaptığı açıklamada, daha önce ekonomik ve sosyal yönden 'Olağanüstü Hal Bölgesi' kapsamında bulunan Ordu'nun, 5 yıl önce hükümetin getirdiği bir sistemle yeni bir teşvik kapsamına alındığını hatırlattı. İçeriği eleştirilse bile firmalar açısından istihdam yükünün azaltılması, vergi ve enerji noktasındaki indirimler nedeniyle çok faydalı olduğunu kaydeden Kaymaz, bu sistemin kaldırılması halinde işyerlerinin büyük bir denge ve güç kaybı yaşayacağını, ayrıca istihdam kaybına yol açacağını vurguladı.

Teşvik sisteminin kaldırılmasıyla dayanma gücünü zorlayan firmaların yükünün daha da artmış olacağına dikkat çeken Kaymaz, "Firmalarımız bu kriz ortamında teşvik sisteminin sağlamış olduğu indirimler sayesinde ayakta durmayı başarabilmektedir. İstihdam kaybı krizin en büyük yansımalarından bir tanesi olacaktır. Büyük bir göç yaşayan ve işsizliğin çok olduğu Ordu'da bu anlamda ciddi sosyal yaralar açacak ve neticeleri de ayrı bir kriz meydana getirecektir" dedi.


Teşvik sisteminin devam etmesinden yana olduklarını kaydeden Kaymaz, şunları söyledi: "Ordu Genç İşadamları Derneği olarak bizler bu teşvik sisteminin devam etmesinden yanayız. Ve devam ettirilmesi hem Ordu, hem bölge, hem ülke adına önemli olacaktır. Teşvik sisteminin sürdürülmesi, hem bölge esnafının ve küçük sanayicinin yaşaması, hem de yeni işyerlerinin açılması açısından son derece önemlidir.

Teşvik desteğinin kaldırılmasını değil, aksine itici bir güç şeklinde mutlaka yenilenmesini ve tazelenmesini Ordu ekonomisi adına zorunluluk olarak istiyoruz. Uygulanan Teşvik Sistemine sektörel ve bölgesel katkıların da eklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunun için yıl sonunda bitecek olan teşvik için Ordu ekonomi dünyası olarak topyekun bir birliktelikle hükümete baskı yaparak devamını sağlamamız gerekiyor. Bu konuda iş adamlarımız ile yaptığımız toplantı sonunda ortak olarak aldığımız karar, yaşanılan bu kriz ortamının hafif atlatılması için teşvik sisteminin devam etmesi gerektiği yönündedir. Teşvik sisteminin tekrar uzatılması için iktidar partisi ve muhalefet partisi vekillerimizin bu işin üzerinde gayret sarf etmelerini bekliyoruz."

İha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 16:25:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?