3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Orman yangını söndürülemiyor

ORDU'DAKİ ORMAN YANGINI

Ordu'nun Kumru ilçesine bağlı Yalnızdam köyünde çıkan orman yangını iki gündür söndürülemiyor.

Kurban Bayramı'nın 1. günü saat 15.00 sıralarında Demircili Mahallesi Karadere mevkisinde çıkan yangın, henüz söndürülemedi. Yangın, Yanlızdam ve Güneycik köylerinin sınırlarına da ulaşarak gece boyunca devam etti. Ulaşım sorunu olduğundan yeterli müdahale yapılamayan yangına Güneycik köyü sınırlarından Kumru Belediyesi iş makinesiyle açılan yol ile orman muhafaza memurları ve işçiler sabah saatlerine kadar müdahale etti. Ancak, söndü sanılan yangın sabaha karşı tekrar yayılarak geniş bir alanda etkili

olmaya devam etti. Ünye ve Kumru orman muhafaza memurlarının arazözle müdahale ettiği yangının fındık bahçelerine sıçramaması için ise Yalnızdam köylüleri kazma ve küreklerle bahçelerinin başında bekliyor.

Yalnızdam Köyü Muhtarı Ahmet Karar, "Dün sat 15.00'ten bu yana çalışmalarımız devam ediyor. Büyük bir kısmını söndürdük. Ormanda kuru yaprakların çok olması sebebiyle yangını söndürmek çok zor. İlgililerden daha fazla destek ve yardım bekliyoruz" dedi.

Yangın bölgesinde arazisi bulunan Şemsettin Yalın ise, "Yangın büyük bir alana yayıldı. Kenarında fındık bahçelerimiz var. Yangının bahçelerimize sıçramaması için nöbet tutuyoruz. Gerekirse bu gece burada bekleyeceğiz" diye konuştu.

Yangının halen devam ettiği belirtildi.

ORDU'DAKİ ORMAN YANGINI
ORDU'DAKİ ORMAN YANGINI
ORDU'DAKİ ORMAN YANGINI
ORDU'DAKİ ORMAN YANGINI
ORDU'DAKİ ORMAN YANGINI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2010 Çarşamba 19:04:00
Güncelleme :18 Kasım 2010 Perşembe 00:53:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?