6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

OSB'ye gıda sektörü hakim

Ordu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Olgun Topkaya, organize sanayi bölgesinin yüzde 52'sini gıda sektörünün oluşturduğunu belirtti.

Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren 67 işletmeden 35'inin gıda sektörüyle uğraştığını belirten Olgun Topkaya, ikinci sırada yüzde 19 ile orman sanayinin geldiğini kaydetti.

Üretime açılan 78 parsellik alandan 71 parselin işletmecilere tahsis edildiğini ifade eden Topkaya, 7 parselin ise kamulaştırma problemleri nedeniyle kullanılmadığını hatırlattı. Faal olarak kullanılan parsellerin, 58 farklı sanayici tarafından işletildiğini aktaran Olgun Topkaya, en az ilgi gösterilen sektörlerin kimya, pişmiş kil ve çimento ürünleri ile plastik sanayi olduğunu vurguladı.

Demir ve çelik sanayi sektörüyle uğraşan 7 işletmenin bulunduğunu ifade eden Topkaya, tahsis ve üretime geçen parseller konusunda OSB'nin büyük başarıya ulaştığını kaydetti. Topkaya, "Beton ve orman sanayi hariç başta gıda olmak üzere tüm sektörlerde faal olarak üretim başladı. Beton ürünleri sektörü için tahsis edilen 3 parselden 1'i orman sanayi için tahsis edilen 13 parselden 3'ü hariç tüm alanlarda üretime geçilmiştir. Bu da organize sanayi bölgesi için sevindirici bir gelişmedir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 12:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?