7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Otopark inşaatı zamdan etkilendi

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, Erçallar A.Ş. tarafından yapımı sürdürülen ve 5.6 milyon YTL'ye mal olması öngörülen kapalı otoparkın, demire gelen zam nedeniyle 7.5 milyon YTL'yi bulabileceği bildirildi.


Erçal kardeşlerden İsmet Erçal, kapalı otoparkın A, B, ve C bloktan oluştuğunu belirterek, “Şu anda C bloktayız. 1 ay sonra hasır işi bitecek, 2 ay içerisinde dekorasyonu tamamlanıp yılbaşında açılışını yapmayı düşünüyoruz. Hava şartlarına göre çalışmalarımız hızla sürüyor. İnşaat haricinde çevre düzenlemesi zaman alacak ama onu da 15 günde aşarız” dedi.


Kapalı otoparkı 30 yıllığına kiraladıklarını belirten İsmet Erçal, “Burayı Yap-İşlet-Devret modeli olarak yapıyoruz. Burada bizim bir büromuz olacak. Marketlerden teklifler var. Kim iyi teklifi verirse ona vereceğiz. Otoparkı 5.6 milyon YTL'ye yapımını üstlendik ve kiraladık. İnşaat demiri fiyatının artışı nedeniyle 7.5 milyon YTL'yi bulması bekleniyor.

Türkiye'de demirin kilogramının 90 YKr'den 2.2 YTL'ye çıkacağını, tekrar 1-2 YTL'ye düşeceğini kimse ummazdı. Biz demiri 1.8 YTL'den de, 90 YKr'den de aldık, 2 YTL'den de aldık. Fatsa'da iş aksamasın diye demirin fiyatı ne olursa olsun düşmesini beklemeden alıyoruz. Bizim bir prensibimiz var. Aldığımız bir işi kısa sürede bitirmeyi her zaman kendimize görev bildik” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 15:38:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?