6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

'Özür diliyoruz' kampanyasına tepki

Ordu Üniversitesi'nde (ODÜ) öğrenim gören bir grup öğrenci, 'Ermeni tehciri' nedeniyle Ermenilerden özür dileyen aydın kesime sert tepki gösterdi.

Öğrenciler, yaptıkları basın açıklamasında Türk tarihinde yüz kızartıcı bir olayın bulunmadığını söylediler.


Ordu Lisesi önünde eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Halil İbrahim Fırtına'nın yaptırdığı savaş uçağı anıtı önünde toplanan yaklaşık 70 kadar üniversite öğrencisi, özür kampanyasını başlatan insanların 'aydın' değil 'kör cahil' olduğunu savundu. Türk bayrağı açan öğrenciler, yaptıkları açıklamada, "Bizlerin nazarında kör cahil olan bir grup kampanya başlattı. Bre gafil kendine gel, kim olduğunu hatırla, kendine aydın derken etrafı karartma.

Şanlı Türk tarihinde yüzümüzü kızartacak bir olaya rastlamak mümkün değildir. Hiç kimse ecdadımızı ve bizleri aşağılama, suçlu gibi tanımlama ve özür talep etme haddine sahip değildir. Türk milletine hakaret etmeyi demokratlık sayan kendini bilmez bu grubu Türk milletinin bir ferdi olarak nitelemek, bizim gözümüzde Türk milletine yapılmış bir hakarettir.

Kendi ülkesine ihanet eden işbirlikçiler, tarihi çarpıtanlar, emperyalizmin sözcülüğünü ve Ermeni dalkavukluğu yapanlar özür dileyecekleri adres arıyorlarsa o da yüce Türk milletidir. Bu grubu ve
işbirlikçilerini esefle kınıyor, yüce Türk milletimizin takdirine bırakıyoruz" dedi.
Öğrenciler, protesto eylemlerini İstiklal Marşı okuyarak bitirdi ve olaysız dağıldı.

İha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 15:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?