3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Özürlü gencin akülü araç sevinci

ÖZÜRLÜ GENCİN AKÜLÜ ARAÇ SEVİNCİ

Ordu'nun Kumru ilçesine bağlı Fizme beldesindeki özürlü gence Kumru Kaymakamlığı aracılığıyla akülü özürlü aracı verildi.

Fizme Beldesi Ecelli Mahallesi'nde ikamet eden Halil İbrahim Bilü, doğuştan özürlü oğlu Ümit

Bilü (25) için çeşitli yerlere başvurmuş, fakat raporu olmadığından akülü özürlü aracı alamamıştı.

Kumru Kaymakamı Mustafa Kutlu, gerekli girişimleri yaparak özürlü gence akülü aracı merkezi İstanbul'da bulunan Sevgi Mağazası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'yle birlikte temin ederek Ümit Bilü'nün ailesine Fizme Belediye Başkanı Hikmet Bilü'nün de hazır bulunduğu törenle beldelerinde teslim etti. Anne ve babasına araçla ilgili bilgi verildikten sonra akülü araca bindirilen Ümit Bilü, büyük sevinç yaşadı. Kaymakam Mustafa Kutlu, Ümit'i aracı yavaş sürmesi konusunda da uyardı ve eğitimi konusunda da bir öğretmen göndereceklerini söz verdi.

Özürlü aracın temin edilmesiyle ilgili olarak babası Halil İbrahim Bilü, “Oğlum doğuştan beri özürlü. Devletimizden Allah razı olsun. Kaymakamımız Mustafa Kutlu bizim bu durumumuzla ilgilenerek kısa zamanda bizlere bu aracı temin etti. Kendisine ve aracı bağışlayan Sevgi Mağazası'na teşekkür ederiz” dedi.

Kumru Kaymakamı Mustafa Kutlu ise Ümit'in 2 yıldan beri bu aracı istediğini belirtti. Kutlu, “İstanbul'da Sevgi Mağazası'yla irtibata geçildi. Sağ olsunlar yardımcı oldular. Ümit'e bu engelli aracını kazandırdık” diye konuştu.

ÖZÜRLÜ GENCİN AKÜLÜ ARAÇ SEVİNCİ
ÖZÜRLÜ GENCİN AKÜLÜ ARAÇ SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2010 Perşembe 13:14:01
Güncelleme :25 Kasım 2010 Perşembe 13:17:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?