7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Özyeğin Vakfı'nda 200 kişilik yurt

Finansbank'ın kurucusu Hüsnü M. Özyeğin önderliğinde 1990 yılında Finans Vakfı, 2005 yılı Nisan ayından itibaren vakıf olarak faaliyet gösteren 'Hüsnü M. Özyeğin Vakfı', Ordu'da 200 kişilik 'Kız Öğrenci Yurdu' yapılması amacıyla Ordu Valiliği ile protokol imzaladı.

Kız yurdu inşaatı sebebiyle Ordu'ya gelen Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve emekli büyükelçi Ali Nazım Belger, ilk olarak Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl'ü ziyaret etti. Oldukça samimi ortamda geçen ziyarette Vali Gözlügöl, Ali Nazım Belger'e bir hatıra plaketi takdim etti. Ordu Lisesi'nin önünde 200 yataklı ve bin 847 metrekare alanda kız öğrenci yurdu yapacaklarını dile getiren Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nazım Belger, Ordu'ya böyle bir hizmet kazandırmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl de üniversitenin kurulmasının ardından öğrenci yurdu ihtiyacının ön plana çıktığını, bu sıkıntıyı en az düzeye indirmek için özel ve tüzel sosyal vakıfların desteklerinin her zaman önem taşıdığını belirtti. Vali Gözlügöl, öğrenci yurdu kazandıracak olmaları sebebiyle Hüsnü M. Özyeğin şahsında tüm vakıf çalışanlarına teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 19:00:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?