6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Park sorununa kredi engeli

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, bankaların genel durumları nedeniyle, park sorununu çözmek için sağlanacak kredileri almakta zorlandıklarını söyledi.


Yapılaşmasını büyük ölçüde tamamlanan şehir merkezinde caddelerin dar olması ve araç sayısının her geçen gün artması nedeniyle Ordu'da büyük bir park sorunu yaşanıyor.

Merkezde trafiğe kayıtlı 32 bin 214 aracın bulunması ve her gün ortalama 30 aracın trafiğe katılmasıyla park sorunu gittikçe büyüyor. Ordu Belediyesi, özellikle son yıllarda oldukça problem haline gelen park sorununu çözmek için çeşitli girişimlerde bulunuyor. Çeşitli projelere imza atmayı amaçlayan Ordu Belediyesi, problemin çözülmesi amacıyla çeşitli bankalardan kredi sağlamayı ve özel müteşebbislerle görüşerek semt otoparkları oluşturmayı planlıyor.


Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun Ordu'nun her geçen gün araç sayısına bağlı olarak otopark sorununun arttığını söyledi. Cumartesi pazarı ile ilgili projelerinin olduğunu belirten Torun, bankalar ile ilgili kredi çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Ancak bankaların son günlerde içinde bulunduğu genel durumlar nedeniyle işleri güçleştirdiklerini ifade eden Torun, şöyle konuştu: "Kredilerin alınması için görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Açıkça söylemek gerekirse, bankalar yaşadığı genel sıkıntılardan dolayı işleri oldukça güçleştiriyor. Ancak çalışmalar sürüyor. Çözüm aşamasında bunun yanı sıra Ordu Valisi Ali Kaban'ın stadyumun ve yanında bulunan alanla ilgili bir çalışması var. Ayrıca bazı mahallelerimizde semt otoparkları yapmak için özel müteşebbislerle görüşmeler yapıyoruz."

İha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 19:58:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?