6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Paşa Konağı kamulaştırılıyor

Ordu'da, cumhuriyetin kurulduğu yıllarda vali konağı olarak kullanılan 18. yüzyıldan kalma konağın kamulaştırılmasıyla ilgili çalışma başladı.


İl Genel Meclisi 18. birleşim toplantısında, il merkezinde daha önce Vali Konağı olarak kullanılan tarihi bina ve Selimiye Mahallesi’ndeki Kahraman Sağra Konağı'nın kültür hizmetlerinde kullanılmak üzere kamulaştırılması için teklif verildi.

Önerge hakkında konuşma yapan İl Genel Meclis üyesi Abdurrahman Baş, söz konusu yapılan kültürel bir değeri olduğunu düşünerek böyle bir önerge hazırladıklarını söyledi. Her iki binanın da özel idare tarafından satın alınarak kamu yararına kullanılmasını istediklerini ifade eden Baş, "Buraların Özel İdare bütçesi ile alınması zor olabilir. Ancak valimiz ve Kültür Bakanlığı'ndan talep edilmesi halinde kültür ve turizm değerlerimize kazandırılacaktır" dedi.


Bazı meclis üyeleri tarafından satın almanın mümkün olmadığı konakla ilgili sert tartışmalar yaşandı. Önergeye karşı çıkan meclis üyeleri Özel İdare'nin birçok sorunu bulunduğunu ve bu teklifin gerçekçi olmadığını savundu. Önerge görüşülerek Bayındırlık ve Bütçe Komisyonu’nun ortak çalışmasına sevk edildi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 18:04:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?