6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Pat pat operasyonunda 5 tutuklama

Ordu İl Jandarma Komutanlığı'nın 7 il de eş zamanlı düzenlediği "Pat pat' operasyonuyla ülke genelinde hırsızlık yapan bir şebeke çökertildi. Operasyonda gözaltına alınan 11 kişiden 5'i tutuklanarak cezaevine konuldu.

Edinilen bilgiye göre, Ordu ili köylerinde son dönemde meydana gelen ve halk arasında 'pat pat' tabir edilen motorlu çapa makinesi ve jeneratör hırsızlığının artması üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri araştırma başlattı.

3 ay süren araştırmalarda köylerden çalınan malzemeleri 7 ayrı ilde çapa motoru bayilerine satılarak piyasaya sürüldüğü belirlendi. Bunun üzerine İl Jandarma Komutanlığı'nın girişimleri ve Fatsa Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Ordu, İstanbul, Adana, Amasya, Samsun, Kayseri ve Zonguldak illerinde eş zamanlı "Pat pat" kod adlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 11 kişiden 5'i Fatsa ilçesinde çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gözaltına alınan kişilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda ise, piyasa değeri 200 bin YTL olan 34 adet motorlu çapa makinesi, 17 adet jeneratör, 7 adet su motoru, 4 adet toprak sıkıştırma makinesi, 3 adet asfalt kesme makinesi, 1 adet sanayi tipi kaynak makinesi ise çok sayıda çapa motoru parçası ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemeler sahiplerine teslim edilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 11:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?