6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Perşembe'de kardeşlik sevinci

Ordu'nun Perşembe Belediyesi ile Almanya'nın Bavyera Eyaletine bağlı Rednitzhembach Belediyesi'nin 'kardeş belediye' olma süreci devam ediyor. Bu çalışma kapsamında Almanya'ya giden Perşembe Belediyesi delegasyonu Ordu'ya döndü.


Perşembe Kaymakamı Mustafa Asıl Alkan, Perşembe Belediye Başkanı Selam Çarkçı ve eşlerinin de katıldığı 5 günlük gezide Rednitzhembach Belediye Başkanı Jurgen Spahl ve eşi İrina Spahl, örnek bir misafirperverlik gösterdiler. Türk delegasyonunu 5 gün boyunca en iyi şekilde ağırlandığı gezide karşılıklı proje alışverişi yapıldı. İlçe arıtma tesisini ziyaret eden Türk delegasyonu, arıtma suyunun temiz su haline dönüştürüldüğü tesisleri gezdi. Rednitzhembach Belediye Başkanı Jurgen Spahl, tesis projesini
Perşembe Belediyesine vereceklerini ve Dünya Bankası tarafından finanse edilerek Perşembe'ye kazandırılacağını söyledi.


Perşembe Belediye Başkanı Selam Çarkçı, iki belediye arasındaki 'kardeş şehir' projesi kapsamında Almanya'da bulunmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. İki belediye arasındaki alışverişin Türk-Alman dostluğuna katkıda bulunacağına inandığını ifade eden Çarkçı, 'Kardeş Şehir' sözleşmesinin 2009 yılı Mart ayında imzalanacağını söyledi. Perşembe Kaymakamı Mustafa Asıl Alkan ise, iki belediye arasındaki işbirliğinin iki ilçe ve iki ülke arasında iyi sonuçlar doğuracağını belirtti.
5 gün boyunca belediye tesisleri, çalışmaları ve projelerin incelendiği gezinin son akşam yemeği Türk Dernekler Koordinatörü Seyfettin Karagöl'ün evinde yenildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 15:37:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?