6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Plastik kahve makinaları toplatılıyor

Ordu'da, elektrik şoku riski bulunması nedeniyle plastik mini kahve makinelerinin toplanılmasına devam ediliyor.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından gönderilen yazı üzerine ülke genelinde il müdürlüklerince yapılan toplama kapsamında Ordu'da 15 farklı iş yerinden 45 mini kahve makinesi toplandı.

İl Sanayi ve Ticaret Müdürü Hayri Canik, plastik mini kahve makinelerinin temel tasarım itibari ile elektrik şoku riski taşıdığını belirtti. Plastik mini kahve makinelerinde kaynatma suyundan doğrudan elektrik akımını geçtiğini, bu nedenle elektrik şoku gibi tehlikeli ve hayati sonuçlara yol açabilecek düzeyde risk taşıdığını belirten Canik, Ordu'da 15 iş yeninde yapılan denetimlerde 45 adet mini kahve makinesini topladıklarını açıkladı. Bu yönde çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade eden Canik, "Toplatılan plastik mini kahve makineleri miktarları konusunda bakanlığımıza bilgiler verilecek. Şuan toplanan makinelerin imhasının bakanlık tarafından toplanarak ya da il içerisinde oluşturulacak komisyonlar tarafından mı imha edilecek bu konuda şuan net bir bilgi yok" diye konuştu.


Canik, söz konusu ürünü satmaya devam ettiği saptanan satıcılara bin ila 2 bin 500 YTL arasında para ceza uygulanacağını sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 14:54:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?