6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Polisin 163. yıl coşkusu

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 163. yıldönümü Ordu'da coşkuyla kutlandı.

Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen kutlamalara Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl, Belediye Başkan Vekili Birol Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Emniyet Müdürü Vekili Olcay Tosun, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve parti yöneticileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Ordu Emniyet Müdür Vekili Olcay Tosun, güvenlik birimlerinin tüm toplumların en büyük ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

Demokrasinin yerleşmesinde güvenliğin önemli bir yeri olduğunu belirten Tosun, "Zira karmaşayı sağlayamadığınız anda demokratik haklar kullanılamaz. Türk Polis teşkilatı Anayasa'nın verdiği yetkiyi halkımızın da desteğini yanına alarak en doğru şekilde kullanmak suretiyle başarıyla yerine getirme çabası içerisindedir. Polis halk için vardır ve onlar adına mücadele etmektedir. Ancak bilinmelidir ki huzur ve güvenlik, dirlik ve düzen sadece polisin değil tüm toplumun ortak meselesidir" dedi.
Polis camiasına da seslenen Emniyet Müdür Vekili Olcay Tosun, "Sevgili meslektaşlarım, unutmayın ki, siz bu devletin halk gözündeki vitrinisiniz. Size bakan devleti görür" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilköğretim ve liseler arasında polis teşkilatına yönelik kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 16:31:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?