7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Poyraz'dan sonra Yayla geliyor

Fransa'nın Cannes kentinde 2006 yılında yapılan 59. film festivalinde binlerce kısa metrajlı film arasından ilk 10'a girerek büyük bir başarı elde eden 'Poyraz'ın senaristi Belma Baş, sanatsal filmlerin gişe rekorları kıran filmlerle kıyaslanmaması gerektiğini belirtti. 

Tatilini geçirmek üzere memleketi Ordu'ya gelen ve Sağırlı köylerindeki evlerinde yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Belma Baş, 4-5 milyon seyirciye ulaşarak gişe rekorları kıran 'Recep İvedik' tarzı filmlerle kıyaslanamayacaklarını söyledi. O tür filmlerin ticari, kendilerinin ise sanatsal kaygılarla film yaptıklarına dikkat çeken Baş, "Bizimki ticari bir girişim değildi. Tamamen sanatsal çevrelere hitap eden bir filmdi. Bizim alanımız farklı. Biz dünyanın sanatsal çevrelerine girmesini istediğimiz bir
film yaptık. Yine öyle yapacağız" dedi. 

Belma Baş, yeni sezonda doğa hayatını ön planda tutan ve Çambaşı Yaylası Taşbaşı obasının 'Kaleboyu' yöresinde 'Yayla' isimli bir film çekeceklerini sözlerine ekledi. Belma Baş, Karadeniz Bölgesi'nin en güzel köşelerinden biri olan Melet Vadisi'nde çekilen 'Poyraz' adlı 13 dakikalık kısa metrajlı filmde babası Rüştü Baş ve annesi Sevinç Baş'a da rol vermişti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 13:22:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?