6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Rahip ve Haham açıklamasına tepki

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, rahip ve hahamların uygun görülmesi halinde din öğretmeni gözetiminde İmam Hatip Liseleri'nde derse girebileceğini açıklamasına tepki geldi.


Türk Diyanet Vakıf Sen Ordu Şube Başkanı Bekir Karakış, uygulamanın misyonerlik faaliyetlerini artırabileceğini savundu.

Konunun iyi düşünülmesi ve hemen uygulamaya geçilmemesi gerekecek kadar hassas bir konu olduğunu belirten Karakış, "Şu an için böyle bir karara ihtiyaç olmadığını düşünüyorum. Dinler tarihi dersilerinde papazların ve hahamların derse girmesiyle başarı olacağını sanmıyorum. Kiliseler ve sinagoglar açısından bakıldığında onların başarılı olacağına inanıyorum" dedi.


Bu çalışmanın misyonerlik faaliyetlerini artıracağını düşündüğünü belirten Karakış, şöyle konuştu:
"Tarihsel sürece iyi bakmak gerekir. Dinler tarihi bütün dinleri objektif kriterler içerisinde inceleyen bir bilim dalıdır. Ülkemiz açısından bakıldığında karar oldukça düşündürücüdür. İmam Hatip Liseleri'nde papaz ve hamamların öğreticilerle birlikte derse girmeleri, ilk bakışta bir baskıcı uygulamanın sonucu olarak görünüyor. Ayrıca bu milletin çocuklarına dinler tarihi derslerini en objektif ve doğru bir şekilde verebilecek öğretmenlerimiz var. Zaten son günlerde gündemde olan cami, sinagog ve kilisenin aynı binanın içerisinde olması son derece yanlış olmuştur. Bu anlamda din adamlarımız ve alimlerimiz ikiye ayrılmış durumdadır."


Bu yapılanmanın kendi kültürleri ve kendi değerleri dışındaki kalan düşüncelere yapılan oyununun bir sonucu olduğunu savunan Karakış, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği bu kararın çok objektif kriterlerde verilmeyeceğini, uygulanması halinde hep birlikte göreceğiz. Bu tür uygulamalardan sonra farklı düşünce ve dayatmaların geleceğini düşünüyorum" diye konuştu

İha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 15:22:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?