7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Rehabilitasyon merkezi

Ordu'da fizyoterapistlerin eşliğinde havuz terapisinin yapıldığı ve Türkiye'de örneği sadece Kayseri'de bulunan özel rehabilitasyon merkezinin çalışmaları sürüyor.

Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl'ün girişimleriyle, Merkez ilçeye bağlı Karacaömer köyü Aydınlı mevkisinde, mülkiyeti Poyraz Karlıbel Fındık Ent. San. Tic. A.Ş.'ye ait, İl Özel İdaresi'ne bağışlanan taşınmazlar üzerine rehabilitasyon merkezi yapılmasıyla ilgili büyük yol kat edildi.

Söz konusu taşınmazın üzerine yapılacak özel rehabilitasyon merkezi için önce kamu yararı belgesi alındı.

Daha sonra tüm kuruluşların cevabı sorularak rehabilitasyon merkezinin yapılmasında sakınca bulunmadığı belirtilerek olur verildi.

Bunun üzerine İl Genel Meclisi tarafından Rehabilitasyon merkezi yapılması kararı alındı. Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl'ün emriyle İl Sosyal Hizmetler Müdürü Hüseyin Yaşar, örnek rehabilitasyon merkezlerini araştırıp, iyi bir projenin hayata geçirilmesi amacıyla çeşitli illerde incelemelerde bulundu. Kayseri, Yozgat ve Çankırı'da yapılan incelemeler sonrasında, Kayseri örneği ağırlıklı diğer uygulamalardan da çeşitli örneklerle farklı bir proje kararı alındı.

Ordu Valiliği'nden alınan bilgilere göre şuan Bayındırlık İl Müdürlüğü'nün hazırlayacağı proje sonrasında ihale aşamasına gelecek özel rehabilitasyon merkezinin yaz başında temelinin atılması planlanıyor.

Kayseri İstikbal 75. Yıl Rehabilitasyon Merkezi örneği ağırlıklı olacak projede, terapi havuzu, çok amaçlı salon, konuşma terapi salonu, rehberlik servisinin yanı sıra gözlem odası, kondisyon fizik tedavi üniteleri, kız ve erkeklere ait revir, egzersiz salonu ile yatak odalarının olması planlanıyor.

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 14:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?