6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Rektörden ihale iddialarına tepki

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, üniversite bünyesinde yapılan ihalelerde Samsunlu firmalara öncelik verildiği şeklindeki iddiaların doğru olmadığını savunarak, "Bu kadar ihale, bu kadar harcama yaptık, Samsun'dan sadece bir halı aldık. Kim ucuz veriyorsa ondan alıyoruz" dedi. 

Bazı yerel gazetelerin ihalelere yönelik yayınlarına sert tepki gösteren ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, üniversitede yapılan tüm işlerin yasal olduğunu belirtti. İhaleleri itiraz dönemi olduğunu, ancak kimsenin itiraz etmediğini ifade eden Kefelioğlu, bu suçlamaları hak etmediklerini vurgulayarak, "İhalelerde zarf alan 22 kişi, teklif veren 16 kişi var. En düşük veren alacaktır. Devletin ihale sistemi çalışacaktır. Bundan sonraki tüm inşaatlarımızda da aynı şeyi yapacağımı söylüyorum. Ancak ihalelerde 12 gün itiraz süresi var. Eğer itiraz gelmezse 13. gün inşaat başlayacak. Ama eğer bir itiraz gerçekleşirse 2 aylık bir inceleme süresi olacak. Bu yasaldır. Biz hep bu yasaya göre hareket ettik" diye konuştu.

"BİR TEK KIRMIZI HALIYI SAMSUN'DAN ALDIK"
İhaleler dışında üniversite bünyesinde ihtiyaç duyulan malzemelerin satın alma yoluyla temin edildiğini kaydeden Kefelioğlu, tüm ihtiyaçların Ordu esnafından karşılandığını, sadece kırmızı halının Samsun'dan alındığını belirterek, şöyle konuştu: 

"Bizim sürekli konusu edilen bir kırmızı halımız var. Bir tek onu Samsun'dan almıştık. Bütün ihaleleri Ordu'dan yaptık ama bir tek kırmızı halıyı oradan aldık. Çünkü daha ucuzdu. Ordu'da çok pahalıydı. Geçen yıldan bu güne kadar, söylenenin aksine Ordulu esnaflardan 1 milyon 200 bin YTL'lik doğrudan temin yapmışız. Yani 'Ordu'dan alışveriş yapılmıyor' söylemleri yanlıştır. Kaldı ki kim ucuz verirse oradan alışveriş yaparım. Çünkü devletin parasını harcıyoruz cebimizdeki parayı değil. Ben cebimdeki parayı istediğim gibi harcarım kimse karışamaz. Ama devletin parasını harcayamam. Çünkü bu bana emanet edilmiş para, kim daha ucuz satıyorsa oradan alırım. Gazete aynen şöyle yazıyor: 'Rektör bey doğrudan teminlerde 3'ü 5'i gözetmesin.' Açık söylüyorum gözeteceğim. Çünkü bu benim görevim."

"ÖĞRENCİ SAYISI 5 BİN 500'DEN 8 BİN 500 OLDU"
Geçen yıl göreve geldiğinde üniversiteyi 5 bin 554 öğrenciyle aldığını, bu sayıyı 8 bin 500 öğrenciye çıkardıklarını, amaçlarının tüm fakülteleri kampüs alanında toplamak olduğunu belirten Kefelioğlu, en önemli sorunlarının yurt olduğuna dikkat çekti. İş adamı Ergin Karlıbel'in bağışladığı arsa üzerinde bin kişilik yurt yapılacağını, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'nın Eğitim Fakültesini yapacağını ifade eden Kefelioğlu, "Özlemle beklenen Tıp Fakültesi Hastane ve Morfoloji binasının temelini gelecek yıl
mutlaka atacağız. Fen Edebiyat Fakültesini kampüs içindeki binaya taşıyacağız. Her yıl giderek büyüyeceğiz. 2023 yılına kadar tüm fakülteler kampüs alanında toplanmış olacak" diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 16:52:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?