6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Rektör'den Tıp Fakültesi müjdesi

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, tıp fakültesinin temelinin 2009 yılında atılacağını söyledi.


Ankara'da 2009 yılı bütçe görüşmelerini tamamlayan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu ve akademik personeli, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. ODÜ Rektörü Prof. Dr. Kefelioğlu, kahvaltıda yaptığı konuşmada, ODÜ'nün gelişim süreci ve 2009 yılı bütçesindeki yatırım planlarıyla ilgili bilgiler verdi.

Uzun süren bütçe görüşmelerinin bittiğini ve yatırım planlarının belli olduğunu belirten Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, tıp fakültesinin dekan atanmasının yapıldığını ve 2009 yılında fakültenin temelini atacaklarını açıkladı. 2009 yılı bütçesinin 31 milyon YTL olarak belirlendiğini açıklayan Prof. Dr. Kefelioğlu, "Her zaman söylüyoruz. ODÜ'nün en büyük sorunu kapalı alanların yetersizliğidir. Yaptığımız çalışmalar sonrası bu yılki bütçe, 31 milyon YTL olarak belirlendi. Bu rakam çok ciddi bir rakamdır. Bunun 15 milyon YTL'si yatırım, geri kalanı cari bütçe olarak belirlenmiştir. Ayrıca hizmet ve yakıt giderleri için de 1.5 milyon YTL ek bütçe aktarımı yaptırdık. Önümüzdeki yılın akaryakıtını da depolamış olduk" dedi.


Yüksek Planlama Kurulu'nun (YPK) tıp fakültesi hastanesinin temelinin 2011 yılında atılması karara üzerine seferber olduklarını ve tıp fakültesi morfoloji binasının 2009 yılında temelinin atılmasını kabul ettirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Kefelioğlu, söyle konuştu: "Rektörlük binası dahil üç büyük binanın çalışmaları sürüyor. Spor salonu için inşaat çalışmaları var. Tıp fakültesinin temelini de 2009 yılında atacağız. Bunun için büyük savaş verdik ve sonunda kazandık. Tıp fakültesi için Boztepe Devlet Hastanesi'ni en kötü ihtimal ortak kullanıma alacağız.

Tıp fakültesi için bir kadın doğum uzmanı ataması yapıldı. Aynı zamanda bu hocamız dekanımız olacak. Hastaneyi kullanmak istiyoruz, çünkü hocalarımızdan faydalanmak istiyoruz. Ayrıca ODÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin yapılmasıyla ilgili etüt projesi için ödenek talebimiz oldu. Ancak dünyayı saran ekonomik kriz nedeniyle YPK'dan bulunla ilgili bir karar çıkmadı. Bu nedenle etüt için para bulamadık. Fakat haziran ayında yapılacak görüşmeler sonrasında hastanenin etüt projesi için para alacağımızı düşünüyorum."

İha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 15:15:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aykut binici IP: 88.252.27.xxx Tarih : 22.10.2008 01:35:03

ben ordulu bı genc olarak ordudan hıc memnun degılım ıspartada okuyorum buyuklugu orduyla aynı olmasına ragmen ordudan cok canlı artık unıverste mı gelıyo ne yapılıyosa yapılsında biz genclerde bıraz memleketımıze baglanalım orduya gelınce o kadar sıkılıyorum kı cunku yapabılecek hıc bısey yok bır an once unıversıte yapılıp yenı yerler yapılsın eglence merkezlerı gıbı