7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Resepsiyonda renkli görüntüler

Ordu Valisi Ali Kaban'ın, Cumhuriyet'in 85. yıldönümü nedeniyle verdiği resepsiyon renkli görüntülere sahne oldu.

Vali Kaban'ın davetlisi olarak resepsiyona katılan kara lastikli çiftçiler, ilgi odağı oldu.
Grand TESK Otel Şelaleli Salon'da gerçekleştirilen resepsiyona ilgi oldukça büyüktü. Vali Kaban, salonun girişinde resepsiyona katılan herkesin tek tek elini sıktı. Konukların yerini almasıyla başlayan gecede Vali Kaban, tüm masaları gezerek misafirlerle kısa süreli sohbetler etti. Atatürk'ün 'Köylü milletin efendisidir' sözünden hareketle Ordu'da bir ilke imza atan Vali Kaban, resepsiyona çiftçileri de davet etti. Hayatlarında ilk kez resepsiyona katılan ve şaşkın bakışlarla etrafını izleyen çiftçiler ise gecenin ilgi odağı oldu.

Protokol üyelerinin teker teker masalarına konuk olan çiftçiler ilgiden oldukça memnun kaldı. Ordu Valisi Ali Kaban'ın geceye davet ettikleri arasında şehit aileleri ile görme engelliler de vardı. Vali Kaban, şehit aileleri ve engellilerle yakından ilgilendi.


Kabadüz ilçesi Derinçay köyünden Hasan Okutan, Vali Kaban'ın davetini almaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Bugüne kadar Cumhuriyet resepsiyonlarını hep televizyonlardan takip ediyor, hiç halk görmüyorduk. Sayın valimizin bu daveti Cumhuriyet tarihinde belki de ilktir. Köyümüzden gelen çiftçiler olarak mutlu olduk. Seve seve geldik. Mutlu bir şekilde resepsiyondan ayrılıyoruz. Biz de sayın valimizi köyümüze davet ediyoruz" dedi. Çoban Aslan Taba ise, ilk kez böyle bir davete katıldığını belirtti.


Kıyafetinden dolayı utanmadığını belirten Taba, "Niye utanayım ki, ben her yerde böyle geziyorum" diye konuştu.
Resepsiyon, 10. Yıl Marşı'nın çalınması ve havai fişek gösterisi ile sona erdi

İha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 09:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tuğrul İlhan IP: 81.215.77.xxx Tarih : 30.10.2008 17:34:01

Alın size çağdaşlık ve demokrasi dersi. neresinden okursanız okuyun. Tebrikler sayın vali. Seneye biz de geliriz inşallah.