6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

'Ruhlarımız da kirleniyor'

Ordu Valisi Ali Kaban, günümüzde çevre kirliliğinin artık dünya gündemi haline geldiğini belirterek, "Kirlenen çevre ile birlikte ruhlarımızda kirleniyor" dedi.

Dünya Çevre Günü dolayısıyla Ordu Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa katılan Ordu Valisi Ali Kaban, çevre kirliliğinin son yıllarda giderek arttığına dikkat çekti.

Kendi çocukluğundan ve öğrencilik döneminden örnek veren Vali Kaban, "Bizim çocukluğumuzda çevre kirliliğinden bahsedilmezdi. 80'li yıllarda üniversitedeyken çevre sorunları dersi almıştık ama o dönemde bile hala çevre kirliliği konuşulmuyordu. 80'li yılların ortalarında çevre sorunları konuşulmaya başlandı. 90'lı yıllarda herkes çevrenin kirlendiğini konuşur oldu. Bugün ise 2000'li yıllarda sürekli çevreyi hatırlatmayla ihtiyaç duyuyoruz" diye konuştu.

İnsan nüfusunun artması ve kaynakların verimli kullanılmaması sebebiyle çevrenin kirlendiğini, ancak bu alanda insanında zarar gördüğünü kaydeden Vali Kaban, "Çevre kirleniyor ve kirlenmiş durumda. Kirlenen çevreyle birlikte ruhlarda kirleniyor. Öncelikli hedefimiz çevreyi ve ruhlarımızı temiz tutmak temel bir görevimiz olmalıdır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 18:27:21
Güncelleme :5 Haziran 2008 Perşembe 18:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?