7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Ruhsatsız 14 iş yeri kapatıldı

Ordu Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından 2008 yılının ilk 6 ayında yapılan denetimlerde ruhsatı olmayan 14 iş yeri kapatıldı.

Ruhsat Denetleme Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerin yanı sıra 2008 yılının ilk 6 ayında sıhhi müessese, umuma açık istirahat, eğlence yeri ve gayri sıhhi müessese olmak üzere toplam 196 işyeri için açma ve çalışma ruhsatı düzenlendi.

İş yerlerinin periyodik aralıklarla denetlendiğini belirten Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Okur, yıl içerisinde yapılan denetimlerde 14 kapatma işlemi gerçekleştirdiklerini açıkladı. İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmayan işletmelerin faaliyette bulunmalarının yasal bir suç olduğunu hatırlatan Okur, "Bugüne kadar belediyemiz sınırları içinde faaliyet gösteren 889 iş yerinde denetim yaparak ruhsatsız olanlar hakkında tutanak tuttuk. Yaptığımız denetimlerde verilen süre içinde ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilen ve ruhsatını almayan iş yeri hakkında yasal işlem yapılacaktır" dedi.

Yapılan denetimlerde tutanak tutulan 101 iş yeri için ruhsatlandırma yaptıklarını kaydeden Okur, denetimlerin aralıksız süreceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 18:15:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?