6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ruhsatsız olmalarına rağmen

Ordu’da Şahin Motorlu Araçlar Limited Şirketi sahipleri Şansel Şahin ve Gülsüm Şahin hakkında, yetkileri olmadığı halde egzoz emisyon ölçümü yaptıkları ve emisyon hologramı sattıkları gerekçesiyle dava açıldı. Çevre Orman İl Müdürü Selahattin Aydın da bu usülsüzlükleri ört bas ettiği öne sürüldü. Şüpheliler Şansel Şahin, Gülsüm Şahin, Adem Gül, Altan Alkan ve Celalettin Gül hakkında 2 yıldan 7 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası istendi.

Ordu Cumhuriyet savcısı Cemalettin Uçar’ın hazırladığı iddianameye göre, Ordu’da 8 Haziran 2004 tarihine kadar İl Çevre Koruma Vakfı tarafından yürütülen havaya salınan egzoz gazlarının denetlenmesi ve ölçümünün yapılması işi, bu tarihten itibaren NGS isimli şirkete devredildi.

Sonrasında 2005 Mayıs ayında Çevre ve Orman Bakanlığı’nın almış olduğu kararla ayrı bir şirket kurulması kapsamında egzoz emisyon ölçüm ve emisyon hologramının satım işi Şahin Motorlu Araçlar Limited Şirketi’ne devredildi. Şirket, Mayıs 2005’te ölçüm yetki belgesini aldı ve 1 Ocak 2007’ye kadar Fatsa ve Ünye’de Karayolları’na ait yerlerde araç muayene ölçüm işlemlerini yaptı. Ancak bu tarihten sonra yapılan yasal düzenlemeyle egzoz ölçüm ve emisyon hologramlarının satım işinin sabit bir yerde yapılması zorunlu hale getirildi.

Şirket, bir fındık deposunu adres göstererek yetki belgesi aldı ve bu şekilde Mayıs 2007 tarihine kadar geçen süreçte Ordu Merkez ve bağlı ilçelerde faaliyetlerini sürdürdü. Ama daha sonra tanık Veysel Köybaşı tarafından yapılan ihbar üzerine şirketin yetki belgesi iptal edildi.

hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 11:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?