6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Sabah sporu kalp krizini tetikliyor

Ünye Devlet Hastanesi Kalp Hastalıkları Uzmanı Dr. Tahir Ulusoy, kalp hastalarını sabah sporu yapmamaları konusunda uyardı.

Uzman Dr. Tahir Ulusoy, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği şu günlerde, kalp hastalarının ve yaşlı vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Dr. Ulusoy, "Saat 11.00 ila 16.00 arasında güneşe çıkılmaması, ağır yiyecekler yenilmemesi, akşam yemeğinin çok hafif yenerek, günün bitirilmesi gerektiğini zaten sürekli söylüyoruz. Ünye ve çevresinde yaşayan insanlarımız, hava sıcaklıklarıyla beraber, artan nemin etkisiyle daha fazla sıcağa maruz kalıyorlar. Bu dönemde bol bol su tüketilmesi gerekiyor. Kalp hastalarımızın gün boyu spor yapmamaları gerekiyor. Özellikle sabah sporu çok tehlikeli. Çünkü, sabah 04.00 ila 08.00 saatleri arası vücutta hormonal dengenin değişmesi nedeniyle, kalp krizleri en çok bu saatte yaşanıyor. Sabah saatinde bunun üzerine bir de spor yapılması, kalbi oldukça yoracak ve kalp krizine bile neden olabilecektir. Bu nedenle kalp hastaları spor yapacaksa akşam saatlerini tercih etmeleri gerekiyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 11:47:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?