6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Sağlık bakanı Ordu'da

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yapılan ameliyatlarla hastaların yanlış organlarının alınmasıyla ilgili, "Anlaşılıyor ki bu mesele ile hızlı bir biçimde ilgilenmemiz gerekiyor" dedi.


Çeşitli incelemelerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Ordu'ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Ali Kaban'ı makamında ziyaret etti.

Vali Kaban tarafından Ordu ilini temsil eden figürlerin yer aldığı bir plaket hediye edilen Bakan Akdağ, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Denizli'de isimleri aynı hastaların karıştırılarak birisinin yanlışlıkla rahminin alınması olayı hakkında soruşturma açtıklarını belirten Bakan Akdağ, "Bu mesele ile ciddi bir şekilde ilgilenmemiz lazım. Hasta güvenliği bizim için önemlidir" açıklamasında bulundu.


"Bu çok önemli bir konu. Hasta güvenliği dediğimiz konu çerçevesinde değerlendirmek lazım" diyen Bakan Akdağ, "Zaten bu konuda nelere dikkat edilmesi konusunda bir mevzuat var. Yakın bir zamanda yine ilgili kuruluşları uyardık. Anlaşılıyor ki, bu mesele ile hızlı bir biçimde ilgilenmeye devam etmemiz lazım. Çalışmalarımızı yoğunlaştırmamız lazım. Bu ilgili sağlık kuruluşların hasta güvenliğine zaman zaman dikkat etmemesinden kaynaklanıyor. Zaten bu tamamen kişisel hatalardan kaynaklanıyor. Kurallar ne kadar olsa bile bazen kişiler kusur işleyebiliyor. Bu bir anlamda trafik kazası yapan bir kişinin verdiği zarara da benziyor. Tabii ki kimse kalpten bunu yapmıyor ama sonuçta önlemlerin zamanında alınmaması ve dikkatsizlikler bu sonuçları doğuruyor. Bu işin taraftarları açısından idari soruşturmaları yapıyoruz. Adli soruşturmaların başlamasına da ön ayak oluyoruz. Hasta güvenliği konusunda çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Kişilerin hastanede tedavileri sırasında özellikle ciddi tedavi ve ameliyatlarda bir
organa müdahale edileceği zaman daha da kuvvetlendirilmesini mutlaka sağlayacağız. Her çeşit sağlık kuruluşlarında böyle şeyler olabiliyor. Bir belirleme yaparsak yanlışlık olur. Önemli olan bunların sayılarını azaltmak keşke mümkün olsa tamamen ortadan kaldırsak. Dünyanın tüm ülkelerinde bizim aldığımız önlemler gibi önlemler alınıyor. Bu sürmesi gereken bir mücadele" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 15:24:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?