6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Sağlık Emekçileri'nden eylem

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasa Tasarısı'na tepki gösterdi. 

Şadırvan önünde basın açıklaması yapan SES, emeklilik yaşını 65'e çıkaran SSGSS Yasa Tasarısı'nın kamuoyunun tüm tepkisine, emek ve meslek örgütlerinin itirazlarına rağmen uzlaşma havası estirilerek Meclis Genel Kurulu'ndan geçirilmek istediğini belirtti. SES Ordu Şubesi Dönem Sözcüsü Mecit Tanrıverdi, Türkiye'nin dört bir yanında emekçilerin bu yasanın derhal Meclis'ten geri çekilmesi için alanları doldurduğunu söyledi. SSGSS Yasa Tasarısı'nın toplumun ihtiyaçlarını değil, IMF'nin talepleri ve dayatmalarıyla şekillendiğini ifade eden Tanrıverdi, "Bu yasa tasarısının seçimlerin ardından bir kez daha gündeme gelmesinin nedeni, 19. Standy-By Anlaşması'nın önümüzdeki Mayıs ayında sona erecek olmasıdır" dedi. 

1 Nisan şakası değil eylem yaptıklarını dile getiren Tanrıverdi, "Türkiye'ye verilecek kredi için SSGSS Yasa Tasarısı'nın çıkartılmasını şart koşan IMF heyeti, daha önceden Cumhurbaşkanlığı'ndan ve Anayasa Mahkemesi'nden dönen bu yasayı tekrar Meclise taşımaya kararlıysa, bu alanlar dolduran emekçiler onlardan bir kat daha kararlıdır. Bizler bu yasanın yürürlüğe girmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu yasa Meclis'ten geçse bile bizim gündemimizden düşmeyecektir" diye konuştu. 

Bazı siyasi parti teşkilatlarının destek verdiği basın açıklaması çeşitli sloganların atılmasıyla olaysız bir şekilde sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 18:01:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?