7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Sağlık projeleri tamamlanıyor

Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Halis Türkyılmaz, son iki yıla ait sağlık projelerin yıl sonuna kadar tamamlanacağını açıkladı.


İl Genel Meclisi 12. birleşim toplantısında gider bütçesinde yer alan sağlık hizmetleri fonksiyonel sınıflandırılması müzakere edildi. Konuyla ilgili söz alan İl Sağlık Müdürü Dr. Halis Türkyılmaz, 2008 yılında İl Özel İdaresi kanalıyla verilen ödeneğinin tamamının verimli bir şekilde kullanıldığını kaydetti. Son iki yıl içerisinde planlanan yatırımların 2008 yılı itibariyle yüzde 99 oranında tamamlanacağını açıklayan Dr. Türkyılmaz, "2007- 2008 yıllarına ait 19 milyon YTL'lik özel ve gelen bütçe ile çalışmalar devam ediyor. 2008 Aralık ayı itibariyle tüm bu yatırımların bitecektir.

Sadece bu süre içerisinde birinci basamakta 4,5 milyon YTL ikinci basamakta ise 25 milyon YTL'lik tıbbi demirbaş alımını gerçekleştirdik. Bunları genel bütçe ve döner sermaye ile yaptık" diye konuştu.


İl Özel İdare bütçesinin kısıtlı olduğunun bilincinde olduğunu ancak bütçelerinin birçok ille mukayese edilemeyecek kadar az olduğunu ifaden eden Dr. Türkyılmaz, "2009 yılı mali bütçesinde il müdürlüğümüze 235 bin YTL verildi. Bu parayla yeni binalar yapmamız mümkün değil. Ancak onarımları ve şartlarının iyileştirilmesi için kullanabiliriz. Ayrıca bu ödenekle nüfusu açısından mobil araçlarla sağlık hizmet verilmesinin daha ekonomik olduğu kırsallarımızda sağlık hizmeti vermeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 18:21:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?