7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Sağlıkta haksız uygulamalara son

Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Halis Türkyılmaz, 10 yıla varan geçici görevlendirmelerin olduğuna dikkat çekerek, "Bu haksız uygulamaya biran önce son vereceğiz" dedi.

Ordu İl Genel Meclisi'nde bir sunum yapan Ordu Sağlık İl Müdürü Halis Türkyılmaz, kurumun yatırım ve hizmetleri hakkında bilgiler verdi.

Özelikle geçici görevlendirmelerle ilgili sıkıntıları dile getiren Halis Türkyılmaz, bu konudaki haksız uygulamaların sona erdirilerek adaletin sağlanacağını kaydetti. Ordu'da 496 olan geçici görevlendirme sayısını 210'a kadar düşürmelerine rağmen bunun yeterli olmadığını belirten Türkyılmaz, "Geçici görevlendirmeler, standart kadrolara göre atamaları yapılması gerekirken o dönem içerisinde yapılmamış ve ciddi bir sorun olarak ortada kalmıştır. 496'lardan 210 sayısına kadar indirdik. Şuan Ordu Devlet Hastanesi'nde 43, Fatsa Devlet Hastanesi'nde 40, Sağlık Müdürlüğü'nde 21, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde 14, Ünye Devlet Hastanesi'nde 11, diğer birimlerde 49 olmak üzere toplam 210 geçici görevlendirme var" dedi.


Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Ordu ziyaretinde konu üzerinde önemle durduğunu ve bir an bitirilmesi konusundaki verdiği talimatlar üzerine harekete geçtiklerini belirten Türkyılmaz, "Hizmet içerisinde tabii ki kısa süreli görevlendirmeler olacaktır. Ancak bizim yaşadığımız sorun süresiz olarak 10 yıla varan geçici görevlendirmelerdir.

Örneğin Gürgentepe Devlet Hastanesi'nde görev yapması gerekirken, Ordu Devlet Hastanesi'nde görev yapılıyor. Oranın hizmet puanı alınırken, buranın da nemasından faydalanıyor. Böylesi bir haksız uygulama söz konusudur" diye konuştu.
Bu gerçekler göz önünde bulundurularak gerekenin yapılacağını belirten Dr. Halis Türkyılmaz, şöyle konuştu: "Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın vurguladığı, Ordu Valisi Ali Kaban'ın da onayladığı ve hep birlikte uygulamamız gereken bu adaletsiz uygulamayı ortadan kaldıracağız. Geçici görevlendirmeleri süreli hale getireceğiz. Daha sonra hastanelerde hizmetin aksamaması konusunda başhekimlerle bir toplantı yapacağız. Kilit noktada bulunan arkadaşlarımızın yerine görevlendirme yapmak suretiyle 3 ay tolerans tanınması yoluna gitmeyi düşünüyoruz. Bu uygulamayla hem bir haksızlığı önlemiş hem de adaleti sağlamış olacağız."

İha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 16:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?