6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

SAGONET kuruluyor

Türkiye ve İsveç Belediyeler Birliği'nin (TUSENET) ortak çalışma programı kapsamında Doğu Karadeniz Bölgesindeki belediyelerin ortak bir proje etrafında birleşerek, yörenin ekonomik ve sosyal olgusuna zenginlik kazandırmak amacıyla oluşturulması hedeflenen SAGONET (Samsun Amasya Giresun Ordu) Derneği için toplantılar sürüyor.


Doğu Karadeniz'deki turizm potansiyelinin değerlendirilerek ekonomik ve sosyal yönden zenginleştirilmesini hedefleyen dernek oluşumu için bölge belediyeleri tarafından görevlendirilen personeller Ordu'da toplandı.

Karlıbel Atlıhan Otel'de gerçekleştirilen toplantıya dernek oluşumunda görev alacak Samsun, Ordu, Giresun ve Amasya Belediye temsilcilerinin yanı sıra İsveç'in Kalmar Belediye temsilcileri de katıldı.


Toplantıda kurulması planlanan ve tüzük hazırlığı yapılan SAGONET'in, yerel turizmin geliştirilmesi ve istihdama yönelik çalışmalarda bulunması amacıyla öncülük görevi yapması kararlaştırıldı. Doğu Karadeniz'de turizm potansiyelinin arttırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında web sitesi açılması, turizm ofisi kurulması, yerli ve yabancı turizm şirketleri ile irtibatlar kurulmasının ele alındığı toplantıda, yapılacak yoğun çalışmalarla 2015 yılında bölge turizm sektöründeki istihdam oranının yüzde 10, 2010 yılında bölgeye gelen turist sayısının yüzde 10 ve turizm gelirinin de yüzde 10 arttırılması hedeflendi.

İha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 15:33:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İSKENDER DUMAN IP: 85.101.248.xxx Tarih : 23.10.2008 14:02:45

Ordu2muz tüm karadeniz bölgesinde kent kimliğini koruyabilmiş tek şehirdir. Atlıhan Hotelde bu saygı ile inşa edilmiş hakikaten hoş bir binadır. Ama hemen yan tarafında çelik konstirüksiyonlu, alimunyum ve cam giydirme cepheli binalar inşa edilmektedir, Ordu'muz mimari kimliğini kaybederek mi turizmden yüksek pay alacak. Yaylalarımızın hattak ilçelerimizin yolları köstebek yuvasına dönmüş haliylemi gelen turistler oraları gezebilecekler. Havaalanımız yok, limanımız yok, demiryolumuz yok karayolu ise şehrin içini gürültü ve egzosa boğarken mi turist gelecek Ordu'muza. Tarihi evlerimiz tek tek yıkılmış, çarşamba pazarımız tuhafiyeci çarşısı olmuş, takıl pazarımız manavlarla dolmuş, kilisemiz kültür merkezi adıyla atıl hale getirilmiş, belediye binamız ise zevksizlik abidesi olmuş bunlarımı gelen turistlere sunacağız. Sayacabaşı taş ocağı işletmesi olmuş, kent ormanında ağaç kalmamış, orman işletmeleride meşe, gürgen, kestane, palamut ve orman güllerinin kökünü kazıyarak yerine çam ağacı dikmiş hangi endemik ve doğal bölgeleri göstereceğiz turiste, Kurul kayası, Boztepe, Çambaşı ve Perşembe yaylaları mesire yeri olmaktan ileri gidememiş doğru dürüst yemek yiyecek, konaklayacak hatta ihtiyac giderecek yer yokken mi Ordu turizm şehri olacak ? SAYGILARIMLA