7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Sağra, 250 special mağazasını kapatıyor

Ordu'da 1936 yılında Kahraman Sağa tarafından bir aile şirketi olarak kurulan ve Türkiye'nin ilk fındık işleme sanayi olan ve 25 Eylül 2007 tarihinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) tarafından Sunset Turizm ve Tanıtım A.Ş. tarafından 77 milyon dolara satın alınan Sağra, ülke genelindeki Special mağazalarını kapatma kararı aldı.


Sağra Genel koordinatörü Teoman Önsel, fabrika binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye genelinde bulunan ve Sağra mamullerinin satışını yapan 250 special mağazalarının kapatılacağını açıkladı. Special mağazalarının sayısının çok arttığını ve kontrolünün zorlaştığını belirten Önsel, "Sağra'nın marka sahibi Sunset firmasına aittir. Special mağazaları ise Sunset'in konseptine uymamaktadır. Hem sayılarının artması hem de kontrolünün zorlaşması sebebiyle mağazaları kapatma kararı aldık. Bundan sonra Sağra mamulleri distribütörler aracılığıyla ülkenin en ücra köşesine ulaşacaktır. Kapatma kararı aldığımız special mağazalarının bazıları kepenk indirdi, bazıları inat ediyor. Bu mağazalar ticari faaliyetini sürdürebilir ama Sağra mamulü satamaz ve Sağra'nın marka konseptini kullanamaz" dedi.

SAHTE SAĞRA ÜRÜNLERİNE DİKKAT
Önsel, şu an fabrikada süren yenileme çalışmalarının sürdüğünü ve kısa bir süre sonra yepyeni bir pazarlama faaliyetiyle piyasaya gireceklerini ve çok güçlü bir marka olacaklarını söyledi. Bütün bu çalışmalar sürerken piyasaya sahte Sağra mamulleri sürüldüğünü belirten Önsel, "Ben de tesadüfen bir seyyar satıcıdan Sağra markalı bir ürün aldım. Ancak biz böyle bir ürün üretmiyoruz. Sahte ürün paketinin üzerindeki adres ve telefonlar sahte. Böyle bir ambalajımızda yok. Dolayısıyla vatandaşlarımız bu ürünlere karşı uyanık olsunlar. Biz kısa bir zaman içerisinde yeni ambalaj ve ürün konsepti ile piyasaya gireceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 14:32:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vonalı IP: 78.167.151.xxx Tarih : 26.09.2008 14:49:15

Sizde 1 senedir üretime başlayacağız demekten başka birşey söylemiyorsunuz. ORDU'muzun gururu olan bu markayı umarım tekrar eski günlerine dönderirsiniz. Fakat konsept monsept anlamam bence special mağazalarını kapatmanız çok yanlış. Çünkü bu mağazaların belirli bir potansiyel müşterisi vardı. Kapatma yerine sayısını azaltarak daha modern hale getirilebilir. Hem bu sayede daha kaliteli ve çeşitli ürünleri bu mağazalarda satabilirsiniz. Siz Anadolu nun en ücra köşesinde pahalı ve kaliteli çikolatayı kime satacaksınız.O ücra köşelerde gidin klasik tadelle ve sarelle çeşitlerini satın.Fakat her ile bir special mağazası kurup daha kaliteli ve seçkin çikolatalar üretip farklı bir pazar kurabilirsiniz.