7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Sahili öğrenciler temizledi

Ordu'da, '5-14 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası' kutlamaları kapsamında öğrenciler çöp topladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilere çevre bilincinin aşılanması amacıyla başlattığı program kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Ordu'da çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda Ordu'da ilköğretim okulu öğrencileri sahildeki çöpleri topladı. Öğrencilerin topladığı çöpler, Ordu Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlarla şehir çöplüğüne götürüldü.

İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, temizlik çalışmalarından önce yaptığı açıklamada, temiz bir çevre için herkese büyük görevler düştüğünü söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere çevre bilincinin verilmesi amacıyla bu tür bir çalışma yapıldığını belirten Uzun, program kapsamında piknik etkinliğinin, kene vakaları nedeniyle iptal edildiğini kaydetti.

Ordu'da böyle bir tehlikenin bulunmadığını dile getiren Uzun, "Son günlerde Türkiye'nin gündemini oldukça meşgul eden kene vakaları nedeniyle piknik programı iptal edildi. Ancak Ordu'da bu konuda bir kısıntı olmadığı için biz sahil kesiminde programımızı icra edeceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 15:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?