7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Sanatseverlerden yoğun ilgi

Ankaralı ressamın Ordu'da açtığı sergi yoğun ilgi görünce sergi süresince başka bir yerde daha sanat severlerin beğenisine sunuldu.


Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 30'un üzerinde sergi açan Ankaralı ressam Hüseyin Macar, Ordu Galeri'de açtığı kişisel resim sergisi yoğun ilgi gördü. Kuruluşundan bu yana 60'ın üzerinde sergiye ev sahipliği yapan Ordu Sanat Evi (ORSEV) üyeleri de Ankaralı ressamın sergisini gezerek çok beğendi. Bunun üzerine harekete geçen ORSEV üyeleri, kendi derneklerinde de serginin açılması talebiyle gittiği Macar'dan yoğun programı nedeniyle olumsuz yanıt aldı.

Bunun üzerine ORSEV tarafından Macar'dan Galeri'deki sürenin dernekleriyle paylaşılması istendi. Sürenin paylaşılması için rica edilen Macar ve Ordu Valisi Ali Kaban'ın eşi Neriman Kaban'dan olumlu yanıt alan ORSEV, dernek binasında Macar'ın resimlerini sanatseverlerin beğenisine ikinci kez sundu. 10-18 Ekim tarihleri arasında ORSEV'de gezilebilecek serginin açılış kurdelesi Ordu Valisi ve Belediye Başkanlarının eşleri yaptı. Serginin açılış törenine Ordu Valisi Ali Kaban, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Celal Çürek, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal ve eşleri ile çok sayıda resim sever katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 21:03:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?