6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Seradan iftar sofrasına

Ordu'da engelliler, kendi seralarında yetiştirdikleri organik sebzelerle iftarlarını açtı.
Sakatlar Derneği Ordu Şubesi ile Ordu Üniversitesi (ODÜ) tarafından hazırlanan ve engellilere seracılık üretimini öğretmeyi hedefleyen proje kapsamında iftar yemeği düzenlendi. Avrupa Birliği Hibe Fonu'ndan kaynak sağlanarak gerçekleştirilen projede kurs gören engelliler ve ailelerini bir araya getiren iftar yemeğinde, seralarda üretilen organik sebzeler iftar sofrasını süsledi. İftar öncesi engelliler tarafından titizlikle toplanan organik sebzeler, büyük özenle iftar sofrasındaki yerini aldı. İftar saatinin gelmesiyle oruçlar, tamamen engelliler tarafından yetiştirilen sebzelerle açıldı. ODÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kürşat Korkmaz koordinatörlüğünde yürütülen proje kapsamında Ordu ili merkez ve ilçeler olmakla birlikte yörede ikamet eden 18-45 yaş arası engelli vatandaşlar eğitim çalışmalarına katılıyor. Toplam 60 kişinin bulunduğu ve ilk 30'ar kişilik iki dönem şeklinde gerçekleştirilen eğitimlerde kurs gören engelliler ve ailelerinin katıldığı iftar yemeğine, Ordu Tabipler Odası Başkanı Dr. Özgür Enginyurt, eski Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Bahar Çebi, SYDV Müdürü Levent Özsoy'un yanı sıra, çok sayıda akademisyen ve davetliler katıldı. 

Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Kürşat Korkmaz, yemekte yaptığı konuşmada, iftar sofrasındaki sebzelerin tamamen engelliler tarafından üretildiğini söyledi. Avrupa Birliği hibeleriyle oluşturulan iki serada tamamen organik ürünler yetiştirdiklerini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Korkmaz, "Şuanda üretimimiz devam etmektedir. Çok farklı türlerde bitkileri yetiştirilmesi konusunda engelli vatandaşlarımıza kurs veriyoruz ve aynı zamanda üretim yapıyoruz. Ancak ürettiklerimizi proje süresince satamıyoruz. İhtiyacı olan engelli vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Bugün de burada yediğimiz domates ve biberler yine seralarımızın ürünüdür. Tamamen organik üretiyoruz. Hepsi engelli vatandaşlarımızın alın teriyle üretilmiş ürünlerdir" diye konuştu.
Sakatlar Derneği Ordu Şubesi Başkanı Lütfü Vural da projenin hem engellilere hem de Ordu'ya güzel bir hizmet olduğunu söyledi. Vural, "Gerçekten çok yorulduk ama güzel şeyler yaptık. Şuan yolun başındayız. Bundan sonra istihdama yönelik çalışmalar yapacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 10:32:14
Güncelleme :19 Eylül 2008 Cuma 10:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?