6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

SES'ten tepki

Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Emekçileri Sendikası (SES), sağlık sektöründe hizmet satın alma ve hastanelerde fotoğraf-kamera çekimi yapılmasının yasaklanmasına tepki gösterdi.


SES Ordu Şubesi Başkanı Mecit Tanrıverdi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kamu sağlık kurumlarının hizmetlerini kendi personeli ve cihazlarıyla yapması gerektiğini savundu. Verilecek hizmetin devamlığı açısından konunun çok önemli olduğunu ifade eden Tanrıverdi, Ordu Devlet Hastanesi'nde (ODH) yaşanan olayları örnek vererek şöyle konuştu:


"Ordu'da MR uygulaması yapan ODH'de çekilen MR'lar devlet memuru olan hekim tarafından değerlendiriliyordu. Bu durumda; kamu hekimi asli işi dışında, MR ünitesini çalıştıran şirketin işini yapıyordu. Bu uygulamaya son verildi ancak çekilen MR'lar diğer illere gönderilmekte bu da 10-15 gün zaman almaktadır. Özel hastanelerde hizmet alımlarını yasaklayan Sağlık Bakanlığı kendi hastanelerinde de bunu yasaklamalıdır."


Hastanelerde fotoğraf ve görüntü çekiminin yasaklanmasını da son derece yanlış bulduğunu ifade eden Tanrıverdi, "Cep telefonunun dahi kamera olarak kullanıldığı günümüzde bu yasağın ne kadar uygulanabilir olduğu ortadadır. Bunun basın ve haber alma özgürlüğüne yapılan kısıtlama olduğu açıktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 15:55:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali TAŞKIN IP: 88.244.220.xxx Tarih : 21.03.2008 03:28:10

Verdiğiniz tepkiyi destekliyorum.Türkiye'nin sizin gibi bilinçli insanlara ihtiyacı olduğunu artık birilerinin anlaması gerekir.Başta Mecit TANRIVERDİ ve bütün yönetim kurulu üyelerine başarılar dilerim