6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Sevgi evlerine onay çıktı

Ordu'da hayırsever iki iş adamının bağışladığı arsa üzerine 'Sevgi Evleri Projesi' kapsamında özürlü rehabilitasyon merkezi yapılmasına onay çıktı.


İl Genel Meclisi ekim ayı ilk birleşim toplantısında, merkez ilçe Karacaömer köyünde Poyraz Karlıbel Fındık Entegre San. ve Ticaret Anonim Şirketince İl Özel İdaresi'ne bağışlanan arsanın 'Sevgi Evleri Projesi' kapsamında İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne tahsis edilmesine ilişkin teklif görüşüldü. 9 bin 900 metrekarelik arsanın proje kapsamında özürlü rehabilitasyon merkezi yapılmak üzere tahsisi yapılarak Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) 2009 yılı bütçesine alınması için İl Özel İdaresi'nden arsa tahsisine ilişkin karar görüşülerek onaylandı. Bir sonraki aşamada Ordu Valiliği ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında protokol imzalanarak yapılacak merkezle ilgili ön çalışmalar bitirilmiş olacak.


İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Müdürü Hüseyin Yaşar, yatırımın DPT 2009 programına alınması için hızlı bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Son alınan tahsis kararından sonra projenin DPT'den geçeceğine inandığını belirten Yaşar, "Bu merkezin yapılmasıyla Ordu'nun çok önemli bir ihtiyacı da karşılanmış olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Projenin sadece 'Sevgi Evleri Projesi' olarak değil, diğer sosyal hizmetler kapsamında da kullanılacağını ifade eden Yaşar, "Burada verilecek hizmetler tamamen ücretsiz olacak. Sevgi evlerinde yaşlı, ortopedik ve zihinsel engellilerimiz hepsi ayrı ve ev ortamı içerisinde bakılacak. Tabii ki sosyal tesislerde buluşacaklar ama yaşama şartları Avrupa şartlarında olacak. Bu büyük bir yatırımdır. Özürlülerde bakım birebir olduğu için en az 100'e yakın personel istihdam edilecektir" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 19:29:11
Güncelleme :7 Ekim 2008 Salı 12:38:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muzaffer özlü IP: 88.246.156.xxx Tarih : 7.10.2008 01:06:08

sizleri tebrik ediyorum başarılar diliyorum