7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Sigara içmeyenlere tebrik belgesi

Ordu Belediyesi'nde başlatılan 'Sigarasız Yaşam Kampanyası' kapsamında sigara içmeyen personele, Almanya Sigarasız Yaşam Derneği tarafından tebrik belgesi verildi. 

Belediye Başkanı Seyit Torun'un makamında Sigarasız Yaşam Derneği Başkanı Mehmet Mehmet Şaşmaz, sigara içmeyen tüm personelin hepsini ayrı tebrik ederek belgelerini verdi. Mehmet Şaşmaz, oksijeni simgeleyen Ordu'nun sağlığın en büyük düşmanı olan sigaraya karşı 81 ile liderlik yapması gerektiğini söyledi. Sigaranın içerisinde 4 binden fazla zehir, hatta fare pisliği dahi bulunduğunu belirten Şaşmaz, "Bu derece insan sağlığına zararlı bir illeti kültürümüze ve bu şekilde ağzımıza almayı yakıştıramıyorum" dedi. Ordu Belediyesi'nin başlattığı kampanyanın tüm illere örnek olması gerektiğini ifade eden Şaşmaz, "Oksijen diyarı Ordu'da bu önderliği başlatan Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ve Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl'ü tebrik ediyorum. Tahmin ediyorum ki bu sigara illeti önce Ordu'da son bulacak" diye konuştu. 

BAŞKANIN EŞİ SİGARAYI BIRAKTI
Belediye Başkanı Seyit Torun da insan sağlığını etkileyen en önemli etkenlerden birinin sigara olduğunu ve çok geniş bir alışkanlık oluşturduğunu söyledi. İçme yaşı da her geçen gün düştüğünü dile getiren Torun, "Buna karşı sigarayı yasaklayan kampanyaları desteklememiz gerekiyor. Bunla ilgili yasa da çıktı. Bu yasa sigara içmeyen vatandaşlarımızın da haklarını korumuş olacak. Türkiye'de olduğu gibi bu çalışmalar yurt dışında var. Belediyemizde de başlatılan kampanya sonrasında sigaraya içmeyen ve bırakanları da tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
Hayatı boyunca hiç sigara içmeyen Seyit Torun, kampanya kapsamında 4 gün önce sigarayı bırakan eşi Nermin Torun ve kendi adına Almanya Sigarasız Yaşam Derneği Başkanı Mehmet Şaşmaz'dan tebrik belgesi aldı. Yine hiç sigara kullanmayan Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ da tebrik belgesini aldıktan sonra tüm personele hatıra fotoğrafı çektirdi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 15:39:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?