7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Sigara sözünü tutamadı çeşme yaptırdı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde sigarayı bırakma kararı alan 2 esnaftan biri sigarasızlığa dayanamayıp kararını bozunca, aralarında yaptıkları anlaşma gereği olarak köy mezarlığına 4 bin YTL'ye çeşme yaptırmak zorunda kaldı.

Dereüstü Caddesi'nde muhasebecilik yapan Harun Okurgan ve Reşadiye Caddesi'nde zücaciye dükkanı işleten Ahmet Kadıoğlu, 2006 yılının Ocak ayında sigarayı bırakma kararı aldı. İki arkadaş, sigaraya tekrar başlayana 'köy mezarlığına büyük bir çeşme yaptırma cezası' verilmesi konusunda da anlaştı. Sigarasızlığa 7 ay dayanabilen zücaciyeci Ahmet Kadıoğlu, hem sigara içmeye hem de ceza gereği çeşmeyi yaptırmaya başladı. Ahmet Kadıoğlu, 4 bin YTL masraf ederek doğum yerleri Meşebükü Mahallesi'ndeki aile mezarlığına yaptırdığı 4 gözlü çeşmeyi 1.5 yılda tamamladı.

Muhasebeci Harun Okurgan, 2 yıldır sigara içmediğini belirterek, "Ben günde 2 paket sigara içiyordum. Sigara içtiğim zaman sabahları ağzım acıydı, şimdi ağzımda bir acı yok. Biz kendi aramızda çok büyük yemin ettik. Sigaraya başlarsam ben de aynı mezarlığa kamelya yaptıracağım" dedi.

Sigara içmemeye 7 ay dayanabilen zücaciyeci Ahmet Kadıoğlu ise, "Mezarlık aklımızda yoktu. Çeşmeyi köyün bir tarafına yaptıralım dedik; ama mezarlık daha isabetli oldu. Bu benim için bir borçtu ve 1.5 yıl uğraştım bu çeşmeyi yaptırdım. Şimdi cezamı da çektim. Verdiğim sözü tutamadım; ama bu ceza mahallemiz için hayırlı oldu" diye konuştu.

Muhasebeci Harun Okurgan'ın geçen yıl yine bir sigarayı bırakma iddiası yüzünden başka bir esnaf arkadaşından 100 YTL değerinde ayakkabı kazandığı da öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 13:36:16
Güncelleme :3 Ocak 2008 Perşembe 13:43:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?