6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Son anda kayıt oldu tıbbı kazandı

Ordu'da, 4 yıl önce maddi imkansızlıklar nedeniyle liseye kayıt yaptıramayan ancak öğretmenlerinin yardım kampanyasıyla son anda kayıt olan Ersan Aktaş, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı.


Fatsa Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan 7 çocuklu Aktaş ailesinin en büyük çocuğu Ersan Aktaş, ailesinin maddi imkansızlıklar nedeniyle kendisiyle çok fazla ilgilenme fırsatı bulamadığını söyledi.

4 yıl önce Türkçe öğretmeni Tezcan Çetin ve fen bilgisi öğretmeni Hanifi Sarıoğlu'nun kendisi için yardım kampanyası düzenleyip kendisini Fatsa Anadolu Lisesi'ne kayıt ettirdiğini belirten Ersan Aktaş, "Fatsa Anadolu Lisesi'nde Okul Müdürü Ali Yazgı da kaymakamlıktan servis parası konusunda yardımcı oldu. Anadolu Lisesi'ni 3.'lükle bitirdim. Lise 2'ye kadar okul birincisiydim, son sene bazı nedenlerle aynı performansı gösteremedim ve 96 not ortalamasıyla 3. oldum ve girdiğim ÖSS sınavında tıp fakültesini kazandım" dedi.


Aybastı'nın Hisarcık köyünde mantar satarak, fındık yevmiyesine giderek ve hayvan otlatarak okul harçlığı çıkarttığını ifade eden Aktaş, "Beni kayıt ettiren öğretmenlerimden ve ailemden Allah razı olsun. Onların emeklerini boşa çıkartmadım çok çalıştım ve artık haylim olan doktor olma yolunda bir adım attım. Beni şimdi üniversitede yaşayacağım maddi sıkıntılar düşündürüyor. İnşallah burs konusunda yardımcı olan hayırseverler çıkar da üniversiteyi de başarıyla bitiririm" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 15:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?