6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Sosyal Hizmetler'in bütçesi belli oldu

İl Özel İdaresi tarafından 2009 yılı için İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne 80 bin YTL ödenek aktarıldı.


İl Genel Meclisi kasım ayı 11. birleşim toplantısında 2009 mali yılı analitik bütçesine bağlı gider bütçesinde yer alan sosyal güvenlik ve sosyal yardım hizmetleri fonksiyonel sınıflandırması talibine ilişkin madde görüşüldü.

Kabul edilen karala İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde çeşitli alanlarda kullanılmak üzere 80 bin YTL ödenek aktarıldı. İl Sosyal Hizmetler Müdürü Hüseyin Yaşar, kendilerine verilen ödeneğin ancak güvenlik elemanı ve araç kiralamasına yeteceğini söyledi. Verilen 80 bin YTL ödenekle beraber 6 aylık ihtiyaçlarını karşılayacaklarını, yılın ikinci yarısı içinde destek beklediklerini ifade eden Yaşar, "Bizim ihtiyaçlarımız 160 bin YTL civarında. 80 bin YTL ödeneğe daha ihtiyacımız var. Geçmişte olduğu gibi İl Özel İdaresi'nde bu desteğin geleceğini düşünüyoruz" diye konuştu.


2008 yılı ödeneği kapsamında yapılacak rehabilitasyon merkezi çalışmalarının da sonuna geldiklerini ifade eden Yaşar, "2009 yılında Özel İdare kaynakları ile yapılacak olan çocuk ve kadın ana istasyonu yapılacak. Ayrıca Karacaömer köyünde bağışlanan arsa üzerine yapılacak olan ve Ordu'da ve bütün Karadeniz'deki bakıma muhtaç çocuklar için rehabilitasyon merkezi yapılacak. Bunun için yapılan çalışmalar son aşamasına geldi'' şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 18:35:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?