6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Stüdyoyu su bastı

Ordu'da yerel yayın yapan Boztepe Televizyonu (BTV), yağan aşırı yağış sonucu stüdyoyu su basması üzerine haber bültenini dere kenarından sundu.


Ordu'da iki gün boyunca yağan yağmur sonucu rögarlar ve yağmur suyu kanalları dolunca bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Bu yağış ve su baskınından stüdyosu zemin katta bulunan BTV'de nasibini aldı. Montaj, stüdyo ve yayın odasını su basan televizyondaki ekipler saatlerce uğraşarak suları temizledi. Ancak su temizliği sebebiyle haber çalışması yapamayan ve stüdyonun temizliğini yetiştiremeyen televizyon, ana haber bültenini dere kenarında sundu. Bülbül Deresi'nin Karadeniz'le birleştiği noktada haber bültenini sunan BTV ekibi, bu yolla rögar temizliğini yapmadığını iddia ettiği belediyeyi de ironik bir dille protesto etti. Rüzgar, ırmağın akıntı ve denizdeki dalga sesleri arasında haber bültenini sunan spikerler Ümmühan Baki ve Şeref Özkan, ilk defa açık havada haber okuma heyecanı yaşadı.
BTV sahibi Birol Yılmaz ise dere ve deniz kenarında haber sunmak zorunda kaldıklarını belirterek, "Bugüne kadar gelen belediye başkanları sadece üst yapıya özen gösterip alt yapıyı ihmal ettiler. Onların ne kadar becerikli olduğunu dün akşam gördük. Elbette binamızın bir noktasında bu haberi yine sunabilirdik ama yerel yönetimleri protesto etmek amacıyla açık havada sunduk" dedi.


Spiker Ümmühan Baki de dere kenarında haber sunmanın heyecanlı olduğunu belirterek, "Stüdyomuz sular altında kalınca buradan haber sunmak zorunda kaldık. Aslında bu birazda protestodur, sitemdir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 11:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?