6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Su baskını maddi zararla atlatıldı

Ordu'da iki gün aralıklarla yağan sağanak yağmur sırasında bazı evleri ve ekin alanlarını su bastığı, ancak herhangi bir can kaybı yaşanmadığını belirtildi.


Ordu İl Sivil Savunma Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, dün sabah saatlerinde başlayan ve su sabaha kadar aralıksız devam eden yağmur sırasında arama kurtarma ekiplerine 3 olay bildirildi. Perşembe ilçesinde bir çok ev ve tarım alanının su baskınına uğradığı, Kırlı beldesinde ırmak kenarında bulunan köy camiine ait lojmanı su bastı. Baskın sırasında lojmanda bulunan eşyalar kullanılmaz hale gelirken, köy imanının lisanslı olarak yetiştirdiği 3 bini tüplü olmak üzere 10 bin mavi ladin fidanı zarar gördü. Yine kırlı mevkiinde işine gitmek üzere yola çıkan TEDAŞ görevlisine ait bir araç yolun her iki tarafının da kapanması sonucu araç içerisinde mahsur kaldı. Mahsur kalan araç suların çekilmesiyle kendi imkanlarıyla kurtulmayı başardı. Ulubey Kurşunçalı mevkisinde Bedirhan Su Ürünleri Çiftliği'nde su taşkını sebebiyle balıklar derelere kaçtı. Can kaybının olmadığı olaya İl Tarım Müdürlüğü ekipleri yönlendirilerek hasar tespitleri yapıldı.


İl Sivil Savunma Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, en büyük hasarın Kırlı'da olduğu, ancak herhangi bir can kaybının yaşanmadığı öğrenildi. Ayrıca su baskınıyla ilgili kriz merkezi kurulduğu ve 3 gün içinde maddi hasarla ilgili net bilgilerin belirleneceği kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 13:34:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?