7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

SYDV 33 aileye ekmek kapısı açtı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Ordu'da yoksul vatandaşları iş sahibi yapmaya devam ediyor.

Ekonomik krizlerin yoksul haneler üzerindeki etkisinin azaltılması ve bu hanelerin gelecekte meydana gelebilecek benzer risklerle başa çıkma kapasitelerinin iyileştirilmesi kapsamında geliştirilen Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) Ordululara emek kapısı açmayı sürdürüyor.

Ordu'da SRAP çerçevesinde 2008 yılı ilk dört ayında 26 proje hayata geçirilerek 33 aileye ekmek kapısı açıldı. 2007 yılında 22 proje ile 195 aileye iş kapısı açan SYDV, 2008 yılı ilk dört ayında bu rakamı geçmeyi başardı. Şuana kadar 33 aileye iş kapısı açan SYDV, 243 bin 921 YTL maddi destekte bulundu.

Yoksul ve herhangi sosyal güvenlik kuruluşu kapsamında güvence sahibi olmayan herkesin başvurabileceği proje, uygunluk durumunu incelenip ve mütevelli heyet kararıyla onayı alındıktan sonra gerekli destek veriliyor.

Bireysel ya da grup bazlı proje önerileri için hazırlanan başvurular da projenin uygulama alanındaki vakıflara yapılıyor. Ödemeler ise proje koordinasyon birimi tarafından yapılan duyurudan sonra ilgili banka şubelerinden temin ediliyor.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 13:04:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?