6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

SYDV iş sahibi yaptı

Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) destekleriyle 'Sosyal Riski Azaltma Projesi(SRAP)’ kapsamında kurulan iki iş yerinin açılışı yapıldı.


Hükümetin kırsal ve kentsel alanlarda yaşayan yoksul vatandaşların üretim sürecine katılmalarını sağlamak, sürekli bir işe sahip olma ve hayat standartlarını yükseltmeye yönelik uygulamaya koyduğu SRAP kapsamında Ordu Valiliği SYDV'ye başvuran Yüksel Balakar ve İbrahim Kahraman, iş sahibi oldu. Daha önce çeşitli işlerde çalışmış 38 yaşındaki Yüksel Balakar ve 28 yaşındaki İbrahim Kahraman'ın başvurusunu değerlendiren SYDV Mütevelli Heyeti, kriterleri kapsamında evli ve 4 çocuklu, kirada oturan ve 11 yıl çıraklıktan ustalığa kadar başkasının yanında işçi olarak çalışan Yüksel Balakar ile yeni evli daha önce hiç iş yeri olmamış, seyyar veya bir iş yerinde yıllarca işçi olarak çalışmış İbrahim Kahraman'a iş kurma desteği kapsamında 10 bin YTL'lik ödenek ile iş yeri açma imkanı sağlandı.


Yeni Mahalle'de yapılan ilk iş yerinin açılışı Vali Gözlügöl'ün de katıldığı bir törenle gerçekleştirildi. Törene Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, İl Emniyet Müdür Vekili Olcay Tosun, İl Müftüsü Veysel Çakı ile çok sayıda vatandaş katıldı. İkinci iş yerinin açılışını Subaşı Mahallesi'nde yapan Gözlügöl, "Bundan sonrada girişimcileri desteklemek için elimizden geleni yapacağız" dedi. İş yeri sahiplerine öğütlerde bulunan Gözlügöl, müşteri memnuniyetin çok önemli olduğunu ve verilen sözlerin her ne olursa olsun yerini getirilmesi gerektiğini belirtti. Belediye Başkanı Seyit Torun da azmin elinden hiç bir şeyin kurtulamayacağını belirterek, "Yeter ki insanların bir şeyler üretmek istesin. Onun önünde hiçbir engel duramaz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 13:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?