6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Tarım alanları sular altında

Ordu'da 2 gündür aralıklarla devam eden sağanak yağış nedeniyle ırmakların taşması sonucu ev ve tarım alanları sular altında kaldı.


Perşembe ilçesinde derenin taşması sonucu bazı evleri su basarken, Kurtulmuş köyünde de köyün ortasından geçen Dereiçi Irmağı'nın yağmurla birlikte su seviyesinin artması sonucu ırmağın hemen kıyısındaki cami lojmanını su bastı. Evde ailesiyle birlikte oturan Dereiçi Camii imamı Hayri Eğmen (35), sel sularının eve doğru geldiğini fark edince eşini ve çocuğunu alarak dışarı çıktı. Aynı zamanda mavi ladin yetiştiriciliği yaptığı öğrenilen Hayri Eğmen'in tüm fidanlarının da zarar gördüğü bildirildi.


Yeni viyadüklerin yapılmasından sonra diken üzerinde oturduklarını söyleyen imam Eğmen, "Bu sabah sel sularının çıkardığı sesle hemen dışarı fırladım. Büyük bir hızla gelen sel sularını görünce kendimizi dışarı zorla attık. Hiçbir şey kurtaramadık. O tedirginlikle kendimizi dışarı zor attık. Canımızı zor kurtardık" dedi.


Sürekli sel korkusuyla yaşadıklarını ve yetkililerden yardım beklediklerini belirten Eğmen, "Her sel geldiğinde bu mağduriyeti yaşıyoruz. Yol yapımı sırasında tamamen dere yataklarını doldurdular. Bizim ikazlarımızı dikkate almadan bizi mağdur bırakıp gittiler" diye konuştu.


Bu arada aynı köyde kahvehane işleten İsmail Turgut da, taşan sel sularının birçok aileyi mağdur ettiğini belirterek, kendi ahırının da selden etkilendiğini söyledi.
Bu arada, şehir merkezindeki Güzelordu İlköğretim Okulu'nun bahçesini de su basınca öğrenciler okula zorlukla girdi.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 16:22:26
Güncelleme :11 Haziran 2008 Çarşamba 16:37:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?