6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Tazvara yolu bitme aşamasında

AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, 'Gölköy-Fatsa Dereyolu'nun bitme aşamasına geldiğini söyledi.


Milletvekili Eyüp Fatsa, eski adıyla 'Tazvara', yeni adıyla 'Gölköy-Fatsa Dereyolu' bilinen yolda yapılan çalışmaları inceledi. Yolun 50 yapılma işinin 50 yıldan beri konuşulduğunu, bu yüzden yolu 'tarihi bir yol' olarak vurguladığını belirten Milletvekili Eyüp Fatsa, “Tazvara yolu, Gölköy ilçesinden Aybastı karayoluna bağlanan mesafe 20 kilometredir. Bu yolun 14 kilometresi olan Gölköy ve Direkli arası bitti ve asfaltlandı. Direkli beldesinden Aybastı karayoluna olan mesafe ise 6 kilometredir. Bunun da 4 kilometresinin genişletilmesi bitti, geriye 2 kilometre kaldı. Bu yılın sonuna kadar Gölköy'den Aybastı-Fatsa karayoluna bu yolu bağlamak istiyoruz. Bu çalışmamız bittikten bu yolu karayolu ağına almayı planlıyoruz” dedi.


Yolun Fatsa'da uzun yıllar siyasetçinin hizmet adına vaat ettiği en başta gelen ana gündem maddesi olduğuna dikkat çeken Eyüp Fatsa, “Bu yolu gündemde tutan herkese teşekkür ediyorum. AK Parti Gölköy İlçe Başkanımız Hakan Çakır'a, Direkli Belediye Başkanımız Mustafa Aydın'a, Eski Köy Hizmetleri Müdürümüz Mustafa Özkan'a, istimlakli yolda bize zorluk çıkarmayan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 2009 yılında bu yolun asfaltını da bitirmek istiyoruz. Bu yol ekonomik ve ticari bir yoldur” diye konuştu.


Direkli Belediye Başkanı Mustafa Aydın ise bu yolun eski halinin 1965 yılında başlayıp 1972 yılında hizmete açılan bir yol olduğunu ifade ederek, “Bu yolun açılması gerekiyordu. 50 yıldan beri her başlamak istediğimizde sorunlarla karşılaştık. 2002'den sonra büyük bir özveriyle bu yolda çalışmaya başladık. Bu yolda araçlarımla personelimle çalıştık. Bundan sonrası için de siyasilerden destek istiyorum” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 10:24:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tuğrul İlhan IP: 85.104.46.xxx Tarih : 17.09.2008 11:56:46

Biz dereyi görmeden paçayı sıvamayız. Önce bitsin sonra konuşuruz. Önce yol bitsin. Ha bitti ha bitecek demekle olmaz. Saygılar Tuğrul İlhan Çatak köyü Gölköy Ordu tugrul.ilhan@hotmail.com