7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Telekom'dan Deli Dumrul savunması

Türk Telekom Ordu İl Müdürü Akif Deniz Çarkacı, tüketiciyle kurum arasında mahkemelik olan 'sabit ücretin', telefon hattının konuşulabilir tutulması karşılığında alınan ücret olduğunu söyledi.


Atlıhan Otel'de birim amirlerinin de katılımıyla bir basın açıklaması yapan Türk Telekom Ordu İl Müdürü Akif Deniz Çarkacı, sabit ücretin müşteriler arasında bir denge unsuru olduğunu belirtti. Kurum olarak telefon hizmetleri verirken bazı maliyetlerin ortaya çıktığını, bu maliyetlerin kullanım ücretleriyle karşılanmasının dünyada yaygın bir uygulama olduğunu kaydeden Çarkacı, "Sabit ücret alınmaması durumunda hizmetleri yoğun olarak kullanan müşteriler, hizmetleri daha az kullanan müşterilerin neden oldukları maliyetleri karşılamak durumunda kalacaklardır. Bu takdirde işletmeci maliyetlerini karşılamak için ücretlerde artışa gitmek durumunda kalacak, bu husus da hizmetlerin bu müşteriler tarafından rahatça kullanılabilmesini olumsuz etkileyecektir" dedi.


Çarkacı, sabit ücret konusunda şunları belirtti:
"Sabit ücret müşterinin her an telefon görüşmesi yapabilme imkanının sağlanması ve işletme maliyetleri gözetilerek alınan bir ücrettir. Bir başka deyişle müşteriye tahsis edilen hattın konuşulabilir durumda tutulması karşılığında müşteriden alınan ücrettir. Bu ücretin karşılıksız alındığı iddiası hukuki değildir. Bu sebeple müşterilerimizin aslı olmayan yönlendirmelerin tesirinde kalarak çeşitli mercilere başvurmak suretiyle boş yere maddi zarar etmemeleri gerektiğini hatırlatırız."

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 15:29:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?