6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Tıp fakültesi nereye kurulacak?

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Millet Vekili Enver Yılmaz, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi için, eski devlet hastanesinin bulunduğu, bugün Sağlık Müdürlüğü ile Doğum Hastanesi olarak hizmet veren alanın düşünüldüğünü söyledi.

Beraberinde AK Parti Ordu İl Başkanı Fatih Han Ünal, Merkez İlçe Başkanı Halit Tomakin olduğu halde parti binasında düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Milletvekili Enver Yılmaz, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Yılmaz, Ordu Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan Tıp Fakültesi Hastanesi için Boztepe Devlet Hastanesi binasından haberdar olmadıklarını belirtti. Boztepe Devlet Hastanesi binasının tıp fakültesi olarak hizmet verebileceği şeklindeki bilgilerin kendilerine ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'e verilmediğini kaydeden Yılmaz, "Biz ODÜ Rektörü'ne, Sağlık İl Müdürlüğü ve Doğum Hastanesi'nin bulunduğu geniş alan ve fiziki şartların uygun olduğunu, bu alanın Boztepe Devlet Hastanesi'ne kıyaslandığında geçiş döneminde en uygun alan olabileceğini söyledik. Rektörümüz de alanın uygun olduğunu söyledi. Fakat daha sonra resmi yazışmaların il üzerinden yapıldığı dikkate alındığında Boztepe Devlet Hastanesi'nin adının geçtiğini duyduk. Bu sürecin Sağlık Bakanlığı boyutunda benim bire bir bilgim yok. Ayrıca çoğu hemşehrimiz Tıp Fakültesi'ni Samsun Tıp Fakültesi ile kıyaslayarak çalışmaların çok yavaş gittiğini söylüyor. Samsun Tıp Fakültesi bu günkü sürecine 47 yılda gelmiştir. Ordu Üniversitesi daha kurulalı 1.5 yıl olmuştur" dedi.

Enver Yılmaz, Ordu İl Genel Meclis Başkanı Şanser Şahin'in adının geçtiği bir davayla ilgili soruya ise şu şekilde cevap verdi: "İl Genel Meclisi ile ilgili bir takım iddialar kamuoyu ile paylaşılmıştır. Hem insan hakları sözleşmesi hem de Anayasamız yargıya müdahaleyi, özellikle de siyasetçilerin konuşmasını pek uygun bulmamaktadır. Bu konuda yapacağımız açıklamalar, sürecin gidişatının olumsuz etkileyebilir. Yargıya müdahale olarak yorumlanabilir. Ordu Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerekli dosyalar mevcuttur. Mahkemenin vereceği karar doğrultusunda partimiz her türlü karar alma yetkisine sahiptir. Ancak olayın çok farklı açılara çekilmesi, yerel siyasetin dinamiklerinden kaynaklanmaktadır.

Türkiye'de mahkemelere açılan davaların yüzde 80'inin beraatla sonuçlandığı bir noktada İl Genel Meclisi Başkanı üzerindeki iddialar kamuoyunda tartışılacaktır. Çok normal bir hukuki süreçtir."

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 16:58:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?