6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

'TMO Nazlı gelin gibi davranıyor'

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Aydın, serbest piyasada fındığın 2.5 YTL oluşunun FİSKOBİRLİK'in piyasaya fındık arz etmesinden kaynaklandığını söyledi.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk başkanlığında fındık üreticisinin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla 8 Eylül'de başlayacak imza kampanyası öncesi destek turlarına çıkıldı.

Toplanacak imzaların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilmesi öncesi destek arayışlarına çıkan MHP, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, Belediye ve Ticaret Borsası'na ziyaretlerde bulundu. Ziyaretler sırasında imza kampanyasına sonuna kadar destek vereceklerini belirten Ordu Ticaret
ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Aydın, fındıkta yıkıma FİSKİBİRLK kanadıyla yapılan satışların neden olduğunu söyledi.

Fındıkta 'ezberi bozmak' adına kendilerinin de bir rapor hazırladıklarını belirten Aydın, "Mevcut sistemle bu işin gitmediği artık gözükmektedir. Üreticinin mutlaka desteklenmesi lazım. Destek öyle olmalı ki, pazarlık gücünü artırmalı. Makineli tarıma geçmemiz gerekiyor. Arazilerimiz çok küçüldü. Bu arazilerin toplulaştırılması gerekiyor. TMO'ya başvuruları görüyoruz, 3 tonu geçmiyor" diye
konuştu.


200 milyon kilo fındığı çuvala koyan Ordu'da 10 sentlik bir fiyat artışının 2 milyon dolarlık bir artı sağlayacağı gerçeğinin gözden kaçırılmaması gerektiğini belirten Aydın, TMO alımları konusunda endişeler taşıdığını kaydetti. Aydın, "Bana göre TMO, oynamak istemeyen gelin gibi davranıyor. 24 saat bahçede hasat yapılıyor. Sonra sabah 08.00-akşam 05.00 mesaisiyle alımlar gerçekleşiyor. Bu rekolte baskının önüne geçilebilecek gibi görülmüyor. Ancak gizli satışlar ya da kamunun sonradan duyduğu grup halindeki satışlar, TMO FİSKOBİRLİK'in sembolik rakamlarla verdiği fındığın piyasaya sürülmesi piyasayı derinden yıkmıştır" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 17:07:23
Güncelleme :5 Eylül 2008 Cuma 17:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?